Παπαζάχος για σεισμό στη Σάμο : Μετασεισμοί ακόμα και 6 Ρίχτερ
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί για τις επόμενες εβδομάδες στη Σάμο.
Ήταν ελάχιστα λεπτά πριν από τις 14:00 όταν επί 15 – 20 δευτερόλεπτα ταρακουνήθηκε όλη η Ελλάδα από τον πολύ ισχυρό σεισμό 6.7 Ρίχτερ που χτύπησε 19 χιλιόμετρα από τη Σάμο.
Έρχονται μετασεισμοί
Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας, σημείωσε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα είναι «φτωχή» στην περιοχή, ωστόσο θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί.
«Είναι πρακτικός αδύνατο ένας σεισμός της τάξης του 7 να μην έχει μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Οι μετασεισμοί μπορεί να φτάσουν τα 6 ρίχτερ οι οποίοι θα γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες, μέρες, εβδομάδες και ίσως μήνες».
Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς «τέτοια ρήγματα πολύ δύσκολα δίνουν μεγαλύτερους σεισμούς. Πιο πολύ ανησυχούμε για την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας».
Σχετικά με το τσουνάμι, σημείωσε ότι περισσότερο κινδυνεύουν οι βόρειες ακτές του νησιού.
«Οι κάτοικοι να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στη φημολογία που αναπτύσσεται».
- Χαμός και βανδαλισμοί σε γήπεδο στην Ινδία: «Ο Μέσι ήρθε μόνο για 10 λεπτά…» (pics)
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Ποιοι δεν θα συμμετέχουν, τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Πίτερ Γκριν: Πέθανε ο ηθοποιός που ξεχώρισε για τον ρόλο του «κακού» στο Pulp Fiction και τη «Μάσκα»
- Κλειστά χαρτιά από τον Χιμένεθ ενόψει Ολυμπιακού
- Αγρότες: Όλα τα βλέμματα στη Νίκαια – Σε εξέλιξη το συντονιστικό των αγροτών
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Επ’ αόριστον δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση