Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές του νησιού.
Μεγάλες είναι οι ζημιές στα βυρσοδεψεία στο Καρλόβασι και σε άλλες περιοχές στη Σάμο με τις φωτογραφίες να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το ρεύμα έχει διακοπεί σε αρκετές περιοχές.
Υπευνθυμίζεται πως το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 2 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.
O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και την Αττική η οποία «χόρευε» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου. Φαίνεται να ήταν ο κύριος σεισμός αλλά οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρξουν πολλοί μετασεισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σάμο μέχρι στιγμής έξι άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Σάμου με ελαφρά ορθοπεδικά τραύματα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).