Πράσινη σαλάτα με ψητό μπάτζο
Το πικάντικο τυρί συνδυάζεται υπέροχα με την σος από φρέσκα σύκα και την γλύκα του παστελιού
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Προετοιμασία 10’
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
120 γρ. μπάτζος σε φέτες (ο μπάτζος είναι ΠΟΠ τυρί της Δυτικής Μακεδονίας. Εχει χαμηλά λιπαρά, αλλά είναι αρκετά πικάντικο και αλμυρό). Μπορούμε αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσουμε φέτα
160 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (της αρεσκείας μας)
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι
60 γρ. λεπτά, τραγανά παστέλια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
3 σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Για τη σος
2 σύκα καθαρισμένα
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σος: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τον μπάτζο ή τη φέτα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φύλλα της σαλάτας με το θυμάρι και τα μισά παστέλια. Προσθέτουμε λίγη από τη σος και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα κομμένα σύκα στη βάση μιας σαλατιέρας και αδειάζουμε από πάνω τη σαλάτα που είναι στο μπολ. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα παστέλια, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπάτζου ή της φέτας και περιχύνουμε με τη σος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις