Το Yuhsien σχεδιάζει γυάλινες «κουκούλες λουλουδιών» που μοιάζουν με φυσαλίδες. Το στούντιο της Ταϊβάν δημιούργησε μια σειρά από άμορφα γυάλινα δοχεία σχεδιασμένα να μοιάζουν με φυσαλίδες, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται πάνω σε αγγεία.

Από τι συνίστανται;

Λαμβάνοντας στοιχεία σχεδιασμού από τις ακανόνιστες και μοναδικές μορφές φυσαλίδων, η παιχνιδιάρικη συλλογή «κουκούλες λουλουδιών» γεννήθηκε από την ιδέα ότι οι φυσαλίδες σπάνε όταν αγγίζονται.

Ο ιδρυτής του στούντιο «Yuhsien Lin» έφτιαξε τις φυσαλίδες ως στερεά σχήματα χρησιμοποιώντας φυσητό γυαλί, οπότε φαίνονται σαν να είναι «παγωμένες στο χρόνο».

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από ένα ιαπωνικό κέικ σταγόνας βροχής «sakura» – που ονομάζεται mizu shingen mochi – που έτρωγε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, το βάζο και οι κουκούλες λουλουδιών ανοίγουν το δρόμο για μια νέα μορφή αλληλεπίδρασης μεταξύ φυτών και ανθρώπων, καθώς τοποθετούν προσεκτικά το γυάλινο κάλυμμα πάνω από το βάζο για να προστατεύσουν τα λουλούδια του.

«Η συλλογή Bubble ενθαρρύνει τη χρήση των καλυμμάτων ως τελετουργικής δράσης, καθιστώντας τα λουλούδια πιο ελκυστικά μέσω της αλληλεπίδρασης τους με το προϊόν», εξήγησε το στούντιο.

Κάθε κομμάτι έχει φτιαχτεί φυσητά από το στόμα και έχει κοπεί από τεχνίτες στην Ταϊβάν της Κίνας, όπου εδρεύει το στούντιο.

Οι κουκούλες Bubble περιέχουν αρκετό αέρα για να διατηρήσουν ένα επίπεδο υγρασίας στο εσωτερικό του θόλου ώστε το περιεχόμενό του να διαρκέσει περισσότερο.

Το Yuhsien συνεργάστηκε με τους τεχνίτες γυαλιού για να βοηθήσει στην επίτευξη του οπτικού εφέ μιας «ελαφρής ταλάντευσης» – σαν μια φούσκα που ταλαντεύεται στον αέρα, για να τονίσει την παιχνιδιάρικη φύση του σχεδιασμού.

Η συλλογή «Bubble» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Paris Design Week 2019. Ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι, παρά το ξέσπασμα του κοροναϊού που προκαλεί πολλές ακυρώσεις εκδηλώσεων, η εβδομάδα σχεδιασμού του 2020 θα συνεχιστεί από τις 3 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.