Στις απαρχές του αναφέρεται το καινούριο ρολόι -σε περιορισμένα και αριθμημένα κομμάτια- που παρουσίασε ο Hermès: Ένα ρολόι με καντράν που μοιάζει με ζωγραφισμένη πορσελάνινη μινιατούρα στην οποία φιγουράρουν οι κεφαλές δύο αλόγων με χάμουρα.

Πόσοι γνωρίζουν τη σχέση μεταξύ του σημερινού οίκου ειδών πολυτελείας και των αλόγων;

Ακόμη και το λογότυπό του είναι μια άμαξα με άλογο ενός δούκα.

Η σχέση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγαίνει πίσω στον 19ο αιώνα, καθώς ο Hermès ξεκίνησε το 1837 να κατασκευάζει χάμουρα στη συνοικία Grands Boulevards του Παρισιού.

Το ρολόι σχεδίασε αρχικά το 1978 ο Henri d’Origny.

Του έχει δοθεί η επωνυμία «Arceau Harnais Français» και τα άλογα με χάμουρα απηχούν το κεντρικό μοτίβο του μεταξωτού φουλαριού «Harnais Français Remix», που είχε σχεδιάσει ο Hugo Grygkar, ο παραγωγικός σχεδιαστής του οίκου από τη δεκαετία του 1940 έως το 1959.

Χρειάστηκε σχεδόν ένας μήνας σχολαστικής μικροτεχνίας για την ολοκλήρωση καθενός από τα 24 κομμάτια:

Τα προφίλ των αλόγων χαράχτηκαν με το χέρι πάνω σε μη επισμαλτωμένη πορσελάνη Limoges και μετά τοποθετήθηκαν απευθείας τα χρώματα, με ανά διαστήματα τοποθέτηση της πλάκας του καντράν στον φούρνο για να σταθεροποιηθούν και τονιστούν οι βαφές.

Ογδόντα δύο διαμάντια στη χρυσή κάσα, λουράκι σε χρώμα σμέουρου από δέρμα αλιγάτορα και μηχανισμός H1912 ο οποίος για το κούρδισμα κάνει χρήση των κινήσεων αυτού που φορά το ρολόι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο