Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ουράνιο τόξο και η ελπίδα για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Το ουράνιο τόξο και η ελπίδα για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες ο οίκος Cartier παρέλαβε περισσότερα από 200 έργα σε μια ευρεία γκάμα μέσων, από σχέδιο και ζωγραφική μέχρι φωτογραφία και κολάζ με κεντρικό θέμα το ουράνιο τόξο

Το διάστημα που το «τσουνάμι» της πανδημίας ξέσπασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έργα τέχνης με θέμα το ουράνιο τόξο ως σύμβολο ελπίδας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις βρετανικές πόλεις.

Σε προσόψεις κτηρίων, σε παράθυρα, σε διαφημιστικές πινακίδες και σε δρόμους.

Ήταν ένα «ευχαριστώ» στους γιατρούς και υγειονομικούς του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας και μια πηγή έμπνευσης για αισιοδοξία και ενότητα.

Ο οίκος Cartier UK σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν θέλησε να απόσχει από αυτή την πρωτοβουλία, και απευθύνθηκε σε καλλιτέχνες, φίλους του οίκου και υπαλλήλους να υποβάλουν τις δικές τους δημιουργίες με ουράνιο τόξο, οι οποίες θα εκτεθούν στο κατάστημα του Cartier στη New Bond Street.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Cartier UK παρέλαβε περισσότερα από 200 έργα σε μια ευρεία γκάμα μέσων, από σχέδιο και ζωγραφική μέχρι φωτογραφία και κολάζ.

«Αληθινά έχω εκπλαγεί από τα εξαιρετικά έργα που λάβαμε από τόσους πολλούς φίλους του οίκου μας και από υπαλλήλους μας» είπε, μιλώντας στο Artnet News, ο διαχειριστικός διευθυντής του Cartier UK, Laurent Feniou.

«Αυτές οι πολύχρωμες εκφράσεις αλληλεγγύης είναι ένας θαυμάσιος φόρος τιμής στη δουλειά που ακούραστα κάνει η NHS» πρόσθεσε.

Νικητής μεταξύ των έργων που υποβλήθηκαν αναδείχθηκε η σύνθεση των James και Alana Lutman Hopkins: αποτυπώματα – στα χρώματα του ουράνιου τόξου – δεξιάς και αριστερής παλάμης πάνω σε άσπρο φόντο.

Επιλαχόν ήταν το έργο της Madeleine Emo Capodilista: μια σαν σε ανοιχτό βιβλίο ζωγραφιά ενός χωμάτινου δρόμου που διασχίζει ένα δάσος, με το χώμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024