Το διάστημα που το «τσουνάμι» της πανδημίας ξέσπασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έργα τέχνης με θέμα το ουράνιο τόξο ως σύμβολο ελπίδας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις βρετανικές πόλεις.

Σε προσόψεις κτηρίων, σε παράθυρα, σε διαφημιστικές πινακίδες και σε δρόμους.

Ήταν ένα «ευχαριστώ» στους γιατρούς και υγειονομικούς του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας και μια πηγή έμπνευσης για αισιοδοξία και ενότητα.

Ο οίκος Cartier UK σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν θέλησε να απόσχει από αυτή την πρωτοβουλία, και απευθύνθηκε σε καλλιτέχνες, φίλους του οίκου και υπαλλήλους να υποβάλουν τις δικές τους δημιουργίες με ουράνιο τόξο, οι οποίες θα εκτεθούν στο κατάστημα του Cartier στη New Bond Street.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Cartier UK παρέλαβε περισσότερα από 200 έργα σε μια ευρεία γκάμα μέσων, από σχέδιο και ζωγραφική μέχρι φωτογραφία και κολάζ.

«Αληθινά έχω εκπλαγεί από τα εξαιρετικά έργα που λάβαμε από τόσους πολλούς φίλους του οίκου μας και από υπαλλήλους μας» είπε, μιλώντας στο Artnet News, ο διαχειριστικός διευθυντής του Cartier UK, Laurent Feniou.

«Αυτές οι πολύχρωμες εκφράσεις αλληλεγγύης είναι ένας θαυμάσιος φόρος τιμής στη δουλειά που ακούραστα κάνει η NHS» πρόσθεσε.

Νικητής μεταξύ των έργων που υποβλήθηκαν αναδείχθηκε η σύνθεση των James και Alana Lutman Hopkins: αποτυπώματα – στα χρώματα του ουράνιου τόξου – δεξιάς και αριστερής παλάμης πάνω σε άσπρο φόντο.

Επιλαχόν ήταν το έργο της Madeleine Emo Capodilista: μια σαν σε ανοιχτό βιβλίο ζωγραφιά ενός χωμάτινου δρόμου που διασχίζει ένα δάσος, με το χώμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο