Σε μια πλαγιά στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο, ο καλλιτέχνης Tavares Strachan δημιούργησε μια εγκατάσταση για να μεταφέρει ένα απλό μήνυμα- έκκληση για ενότητα εν μέσω της πανδημίας.

Αν και η πρόταση για την εγκατάσταση ήρθε πριν πέντε χρόνια, το μήνυμα του Strachan παίρνει σήμερα άλλο νόημα.

Πλέον, έχει πάρει τις διαστάσεις ενός πρότζεκτ: σε συνεργασία με το Telluride Foundation, το «Telluride Project» περιλαμβάνει αγαθοεργίες, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για συγκέντρωση χρημάτων για τις τοπικές τράπεζες τροφίμων.

Η ομάδα του πρότζεκτ ενθαρρύνει όσους βλέπουν την εγκατάσταση να βοηθήσουν την ευρύτερη κοινότητα της Πολιτείας να εξασφαλίζει γεύμα μέσω της Feeding Colorado (ένωσης τραπεζών τροφίμων που ιδρύθηκε το 2001).

Η νέα επίκαιρη καλλιτεχνική εγκατάσταση του Strachan ακούει στο όνομα «Together» και στο πλατύτερο σημείο του έχει πλάτος 15 μέτρα.

Γίνεται πιο σκούρο ή πιο φωτεινό, πάντα σε αποχρώσεις του ροζ, ανάλογα με το πέρασμα του χρόνου μέσα στη μέρα.

Την παραγωγή ανέλαβε το Telluride Foundation, σε συνεργασία με το Ah Haa School for the Arts και την πόλη Mountain Village (κωμόπολη, σε απόσταση μικρή από την Telluride).

«Αυτό το πρότζεκτ επιζητά να φέρει κοντά τα μέλη της κοινότητας και να προσθέσει στο αφήγημα της Telluride» εξηγεί ο Tavares Strachan.

«Ενδιαφερόμουν να ρίξω φως στα τοπικά ζητήματα, σχετικά με στέγαση, κλίμα, τροφή, εκπαίδευση και μετανάστευση. Έχει να κάνει με το να μαζευτούμε για να ερευνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάποια από αυτά τα ζητήματα, σε τοπικό επίπεδο… Τούτη την περίοδο εθνικισμού, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχειριστείς παγκόσμια ζητήματα αν δεν κάνεις ζουμ σε τοπικά ζητήματα» υπογραμμίζει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο