Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής : Απαγορεύτηκε συγκέντρωση υπέρ της οργάνωσης - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής : Απαγορεύτηκε συγκέντρωση υπέρ της οργάνωσης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά και σήμερα, Δευτέρα η Τροχαία στην περιοχή γύρω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά και σήμερα, Δευτέρα η Τροχαία στην περιοχή γύρω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, η ΓΑΔΑ απαγόρευσε συγκέντρωση για συμπαράσταση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που αναγγέλθηκε μέσω διαδικτύου από τον Γιάννη Λαγό.

Οι ειδικές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Η απαγόρευση: Εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος…

Όσον αφορά τη συγκέντρωση υπέρ της Χρυσής Αυγής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η απόφαση για απαγόρευσή της ελήφθη ε βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νόμου 4703/2020 περί συναθροίσεων.

Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ. – Εκδόθηκε η απόφαση που απαγορεύει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Η συγκέντρωση της είχε εξαγγελθεί για τις 9:00 το πρωί, έξω από το Εφετείο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικαστικού συγκροτήματος (Αρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο)».

Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024