Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή : Είναι μαχαιροβγάλτες
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη
Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει.», τόνισε ο υπουργός.
Όπως εξήγησε είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις. «Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin.»
Σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.»
Για την εφαρμογή των μέτρων
Υπεράνθρωπη η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα, όπως είπε ο υπουργός, ενώ στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.
Στη συνέχεια είπε ότι οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία.»
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος.
«Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες.», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς.
Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα.» Τέλος, όπως είπε «εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος.»
Επίσης, σημαντικό είναι και το θέμα με τους μετανάστες που νοσούν, ωστόσο είναι ελεγχόμενο το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε.
Για τις καταλήψεις στα σχολεία
«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία.», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.»
Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα, επεσήμανε.
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη


