Κοροναϊός – Γεννηματά: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός τροφοδοτεί την ένταση στα σχολεία
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και τη λειτουργία των σχολείων εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά χρεώνοντας στο υπουργείο Παιδείας ότι επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές και τροφοδοτεί όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία.
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και τη λειτουργία των σχολείων εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά χρεώνοντας στο υπουργείο Παιδείας ότι επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές και τροφοδοτεί όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία.
Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία
Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχασε έξι μήνες με αντιφάσεις, παλινωδίες και καθυστερήσεις. Η κα Γεννηματά ζητάει ανοιχτά και ασφαλή σχολεία προτείνοντας 15 μαθητές ανά τμήμα, εξεύρεση αιθουσών με τη συνδρομή των δήμων και άλλα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στη λειτουργία των σχολείων.
Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, έχει ως εξής:
«Δυστυχώς η Κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα υγεία και παιδεία.
Έχασε έξι μήνες. Ουσιαστικά απούσα. Επέβαλε τον συνωστισμό. Μόνο μέτρο οι μάσκες γίγαντες, φιάσκο για το οποίο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.
Τώρα επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές, για να καλύψει τα δικά της λάθη.
Ο αυταρχισμός του Υπουργείου, δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία.
Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.
Μέτρα τώρα
Με 15 παιδιά ανά τμήμα.
Συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες.
Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.
Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα.
Εφαρμογή επικουρικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Μέτρα τώρα . Ουσία και όχι απουσία.
Οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις σας κ. Μητσοτάκη, κλονίζουν την εμπιστοσύνη και τροφοδοτούν αρνήσεις και αντιδράσεις, σε βάρος της δημόσιας υγείας».
- Τρικυμία στον εξώστη… και ο απών Τσίπρας από διεργασίες κορυφής – οι αιχμές για τους «ιεροεξεταστές» της Ιθάκης
- Δεκατέσσερις συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μπενίν
- Ατύχημα σοκ στην Formula E, με μονοθέσιο να διαλύεται στον αέρα! (vids)
- Κιλκίς: Τον έπιασαν να μεταφέρει λάδι αμφιβόλου ποιότητας – Άγγιζε τα 300 λίτρα η ποσότητα
- Εξιτήριο πήρε ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε αποχαιρετώντας με δάκρυα τα 450 πρόβατά του
- Η δεύτερη… νεότητα του Λιονέλ Μέσι: Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του με την Ίντερ Μαϊάμι
