Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε δημοπρασία η «συνάντηση» του Banksy με τον Monet στη λίμνη με τα νούφαρα

Σε δημοπρασία η «συνάντηση» του Banksy με τον Monet στη λίμνη με τα νούφαρα

Στις 21 Οκτωβρίου, δημοπρατείται στου Sotheby's του Λονδίνου το έργο του Banksy «Show me the Monet», ερμηνεία από τον καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή του ιμπρεσιονιστικού αριστουργήματος του 1899 του Κλοντ Μονέ «Le Bassin aux Nympheas (Η Λιμνούλα με τα Νούφαρα)»

Στις 21 Οκτωβρίου, δημοπρατείται στου Sotheby’s του Λονδίνου το έργο του Banksy «Show me the Monet», ερμηνεία από τον καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή του ιμπρεσιονιστικού αριστουργήματος του 1899 του Κλοντ Μονέ «Le Bassin aux Nympheas (Η Λιμνούλα με τα Νούφαρα)». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ελαιογραφία του Banksy θα αποφέρει ποσό μεταξύ 3,9 και 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ανώνυμος καλλιτέχνης από το Μπρίστολ ολοκλήρωσε το έργο το 2005 στο πλαίσιο της σειράς έργων του, «Crude Oils», στα οποία επισκέπτεται εμβληματικά έργα ζωγραφικής, κάνοντας ένα είδος remix: Τα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ μαραίνονται – ή, έχουν ήδη μαραθεί – μέσα σε ένα βάζο. Στα «Νυχτοπούλια» του Έντουαρντ Χόπερ, απεικονίζεται ένας θυμωμένος άντρας που φορά μποξεράκι με τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας, δευτερόλεπτα αφότου έσπασε με μια καρέκλα τη βιτρίνα του μπαρ. To «Μέριλιν» του Άντι Γουόρχολ παρουσιάζεται με το πρόσωπο της Κέιτ Μος στη θέση του προσώπου της Μέριλιν Μονρόε. Ο πίνακας που θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο είναι το διάσημο έργο του Μονέ αλλά η λιμνούλα είναι γεμάτη με αναποδογυρισμένα καροτσάκια σουπερμάρκετ ενώ ένας κώνος που σηματοδοτεί «έργα επί της οδού» χοροπηδά στην επιφάνεια του νερού.

«Σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα ζωγραφικής του, ο Banksy πήρε την εμβληματική απεικόνιση της ιαπωνικής γέφυρας στον φημισμένο κήπο του μαιτρ του ιμπρεσιονισμού στο Ζιβερνί και τη μετέτρεψε σε μια σύγχρονη παράνομη χωματερή. Πιο πολύ κανάλι παρά μια ειδυλλιακή λιμνούλα με νούφαρα» είπε ο επικεφαλής για την Ευρώπη του τομέα «Σύγχρονη Τέχνη» στου Sotheby’s, Alex Branczik. «Πάντα προφητικός ως φωνή διαμαρτυρίας και κοινωνικής διαφωνίας, εδώ ο Banksy ρίχνει φως στην αδιαφορία της κοινωνίας για το περιβάλλον σε όφελος των σπάταλων υπερβολών του καταναλωτισμού» επισήμανε.

Το «Show me the Monet» εκτέθηκε, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στην αίθουσα τέχνης του Sotheby’s στη New Bond Street και θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ πριν επιστρέψει στο Λονδίνο για την online δημοπρασία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024