Για ένα δεκάλεπτο ένιωσε αντίσταση ο Ολυμπιακός Β’ Τράπεζα Πειραιώς από το Παγκράτι, το οποίο και νίκησε εκτός έδρας με σκορ 81-6 και προκρίθηκε στην 4η αγωνιστική της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι παίκτες του Τσαλδάρη ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και απειλήθηκαν ελάχιστα. Αρχικά μπροστά βγήκε ο Χρηστίδης, οι παλιοκαραβάνες όπως ο Τσόχλας και ο Μελισσαράτος ήταν και πάλι… καίριοι και η αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων  συνεχίζει στον θεσμό.

Ο Ολυμπιακός Β’ είχε πλουραλισμό, ο αντίπαλός του μπόρεσε να τον απειλήσει μόνο για μία περίοδο και από εκεί και έπειτα τα πράγματα ήταν πολύ απλά για την ομάδα των Πειραιωτών. Πρώτος σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους ο Παπαδιονυσίου με 14 πόντους, ενώ ο Χρηστίδης είχε 13, ο Τσόχλας 11 και οι Κολοβέρος, Μελισσαράτος και Σκουλίδας από 10 πόντους αντίστοιχα.

Για τους ηττημένους 12 ειχε ο Μαλιωτάκης και 10 ο Γκαβασιάδης.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η αρχή ήταν υπέρ των γηπεδούχων με το 6-0 για το Παγκράτι, με τον Ολυμπιακό Β’ να είναι… άσφαιρος στο τρίλεπτο. Την πολιορκία των γηπεδούχων σταμάτησε ο Τσόχλας με τρίποντο, ενώ ο Μελισσαράτος με ποστ μείωσε στον πόντο.

Οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν το 8-0 σερί τους για το 6-8, ενώ αργότερα μέσω του Κολοβέρου το ματς έφτασε στο 10-13 στο κλειτσό του Παγκρατίου με 2:40 για το τέλος του δεκάλεπτου. Πότε ο Μελισσαράτος και πότε ο Χρηστίδης (τρίποντο με ταμπλό) έστειλαν το ματς στο 14-19, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 17-21.
Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο σκορ (23-26), με τον Χρηστίδη να πετυχαίνει το 23-29 με χουκ, με τον Έλληνα φόργουορντ να παραμένει ουσιαστικός και με νέο ποστάρισμα να προσφέρει σκορ στην ομάδα του.

Στο 26-33 του Ολυμπιακού Β, απάντησε ο Ξύδης, αλλά Νικολαΐδης και Παπαδιονυσίου έστειλαν το παιχνίδι στο 29-37. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-41 μετά από καλάθι του Καδρά στο τέλος του ματς με τους Πειραιώτες να αντιδρούν ιδανικά σε κάθε πρόκληση.

ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ…

Ο Χρηστίδης ήταν σε εξαιρετική μέρα και πάλι, όμως ο Μελισσαράτος πήρε το… όπλο του στις αρχές του τρίτου δεκαλεπτου και για πρώτη φορά έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους (33-46). Το συγκρότημα του Τσαλδάρη, με τρίποντα (μία ο Τσόχλας και μία ο Χρηστίδης) προσπέρασε με 15 πόντους (37-52), με το Παγκράτι να έχει εγκλωβιστεί στην άμυνα των Ερυθρόλευκων.

Ο Τσόχλας με νέο τρίποντο προσέφερε στην ομάδα του απόσταση 17 πόντων (40-57), όμως οι γηπεδούχοι με ενάμισι λεπτό για το τέλος της περιόδου μείωσαν σε 44-58.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 49-61, δείχνοντας πως ελέγχουν απόλυτα το ματς. Ο Κολοβέρος στη συνέχεια πραγματοποίησε το 52-67 με ντράιβ αλλά και το 54-69, αλλά το Παγκράτι με συνεχόμενα τρίποντα (Πεφάνης) μείωσε στους 10 (60-70).

Και πάλι ο Κολοβέρος πρόσθεσε σκορ για την ομάδα του, ενώ ο Σκουλίδας με 2 λεπτά να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης να «χτυπάει» από τα 6,75μ για το 61-77. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η… ταφόπλακα για τους γηπεδούχους που δεν είχαν λύσεις για να αντιδράσουν. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τους παίκτες του Τσαλδάρη να παίρνουν την πρόκριση.