
Τσίπρας : Μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων
Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της παρουσίας του στο Forum της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της παρουσίας του στο Forum της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να στηρίξει την οικονομία και τη δημόσια υγεία, ενώ από το βήμα του Economist ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να αντιμετωπιστεί η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Προπαρασκευαστικού χαρακτήρα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει ενόψει επίσημης ανόδου του για το Forum της ΔΕΘ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή του με φορείς της πόλης, κάλεσε την κυβέρνηση να στηριξει έστω και τώρα τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τη δημόσια υγεία.
«Η στήριξη της δημόσιας υγείας και η στήριξη της οικονομίας, είναι δύο βασικές αγωνίες που έχει σήμερα ο μέσος πολίτης και θα είναι και ο πυλώνας των προτάσεων που θα καταθέσουμε στο Φόρουμ».
Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του εκονομιστ έκανε λόγο για πρωτοφανή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας ότι η άγκυρα επιδιώκει να πάρει όσο περισσότερα μπορεί στο ανατολίτικο παζάρι με την Ε.Ε. Ζητησε δε εκ νέου τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
«Κι όταν θέλεις να διαπραγματευτείς με έναν σκληρό διαπραγματευτή θα πρέπει να έχεις πάνω στο τραπέζι, να το πω έτσι λαϊκά, και το καρότο και το μαστίγιο. Πρέπει να υπάρχει ισχυρό μαστίγιο, σοβαρές κυρώσεις. Δεν ακούω από κανέναν, δυστυχώς, να μιλά πια για κυρώσεις».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο για το φόρου της ΔΕΘ.
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ – Στο +4 από την επικίνδυνη ο Αστέρας
- Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την ακρίβεια και ο όχι ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν βοήθησαν τα μέτρα λένε 6 στους 10
- Τι είναι χειρότερο: Να σου κλέψει η AI τη δουλειά ή να γίνει το αφεντικό σου;
- Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα παραμονής με Μακέντα
- Σοκ στο NBA: Πέθανε ο σέντερ του Μέμφις, Μπράντον Κλαρκ στα 29 του χρόνια
- Brain regain: Η πραγματικότητα πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς

