Την στιγμή που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια παγκοσμίως και οι θάνατοι κοντεύουν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολίτες που αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει κοροναϊός, με το επιχείρημα ότι ίδιοι δεν γνωρίζουν προσωπικά κάποιον που να πέθανε από τον ιό.

Το «βασίλειο» της συνωμοσιολογίας

Αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία, παρακούν οποιαδήποτε σύσταση των επιστημόνων, επιμένουν πως ο κορωνοϊός δεν είναι επικίνδυνος και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων τους.

Έτοιμοι για σύγκρουση με δασκάλους και καθηγητές

Οι αρνητές του κοροναϊού δηλώνουν έτοιμοι να πάνε τα παιδιά τους τη Δευτέρα στα σχολεία χωρίς μάσκες και να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους διευθυντές των σχολείων, που είναι υποχρεωμένοι να μην κάνουν δεκτούς αυτούς τους μαθητές.

Ο Γιώργος είναι πατέρας δύο κοριτσιών, 11 και 6 ετών. Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι αν η μάσκα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στις κόρες του.

«Είμαι σε μια δύσκολη θέση, γιατί από Δευτέρα ξεκινώντας τα μαθήματα, πρώτον δεν ξέρουν να χρησιμοποιούνε τη μάσκα, δε ξέρω αν θα μπορέσουν να την συνηθίσουν και να την μάθουνε. Πρέπει κάποιος επιστήμονας να μας εγγυηθεί, ότι φορώντας τη μάσκα τα παιδιά στις τάξεις, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Λόγω του ότι με την αναπνοή του παιδιού ή του ανθρώπου και της μάσκας που έχει άνθρακα, αναπνέουμε συνέχεια τον άνθρακα μέσα μας» λέει στο MEGA.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά των συνωμοσιολογιών για την χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο των αρνητών της πανδημίας.

Την Κυριακή, οι αρνητές του κοροναϊού οργανώνουν και νέες συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο