Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητές της μάσκας: Η νέα επικίνδυνη τάση λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Αρνητές της μάσκας: Η νέα επικίνδυνη τάση λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Με τη χώρα να μετρά 290 και πλέον νεκρούς από τον κορονοϊο και με το άνοιγμα των σχολείων να είναι προ των πυλών, το κίνημα των αρνητών της μάσκας φαίνεται πως… καλά κρατεί χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταγραφεί οι επιπτώσεις του

Ζώντας στον κόσμο των δικών τους δοξασιών, οι αρνητές της μάσκας επιμένουν να αμφισβητούν όχι μόνο τις επιστημονικές συστάσεις, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα. Παραμονές της επιστροφής των μαθητών στα θρανία, εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η χρήση μάσκας από τα παιδιά είναι περιττή, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Με τη χώρα να μετρά 290 και πλέον νεκρούς από τον κορονοϊο και με το άνοιγμα των σχολείων να είναι προ των πυλών, το κίνημα των αρνητών της μάσκας φαίνεται πως… καλά κρατεί χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταγραφεί οι επιπτώσεις του.

«Κατά. Κατά γιατί; Αν κάποια περιοχή είναι πιο ελαφριά, δε χρειάζονται μάσκες. Τι προβλήματα θεωρείτε ότι θα δημιουργήσει η μάσκα; Πιο πολύ ψυχολογικά, εμένα ο γιος μου θυμώνει και δε θέλει να πάει».

Αρνούνται να υπακούσουν στις οδηγίες των ειδικών και να τηρήσουν τους νόμους του κράτους δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν φορούν μάσκα, με αποκορύφωμα την έκφραση αντιρρήσεων ακόμη και λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

«Ένα παιδάκι 7-8 ετών που παίζει, που τρέχει και που φωνάζει, δεν μπορεί να μπει σε μια διαδικασία σωστής χρήσης της μάσκας. Μπορεί να ελεγχθεί ένα παιδάκι μέσα στην τουαλέτα πως θα πλύνει τα χέρια του, που θα ακουμπήσει;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τις συνέπειες που θα έχουν γονείς και μαθητές που δεν θα φορέσουν μάσκα, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

Η Δευτέρα θα αποτελέσει crash test καθώς αναμένεται εκατοντάδες αρνητές να επιχειρήσουν να πάνε με τα παιδιά τους χωρίς μάσκες στα σχολεία της χώρας φέρνοντας σε δυσχερή θέση τους διευθυντές.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024