Παγκόσμια αναστάτωση και ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα προκαλεί το «πάγωμα» των διαδικασιών παραγωγής του εμβολίου της Οξφόρδης, μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν

Παγκόσμια αναστάτωση και ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα προκαλεί το «πάγωμα» των διαδικασιών παραγωγής του εμβολίου της Οξφόρδης, μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν.

Μια σοβαρή παρενέργεια, που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές, διέκοψε τις κλινικές έρευνες του πιο ελπιδοφόρου εμβολίου για τον κορωνοϊό, του σκευάσματος που αναπτύσσουν από κοινού το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μια βρετανό – σουηδική φαρμακευτική εταιρεία.

Παύση στις κλινικές δοκιμές

Οι «New York Times» γράφουν ότι ένας Βρετανός εθελοντής διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα.

Οι κλινικές δοκιμές του συγκεκριμένου εμβολίου στην Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και νότια Αμερική σταμάτησαν προσωρινά. Είναι η δεύτερη διακοπή των δοκιμών του συγκεκριμένου εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, στη Ρωσία ξεκίνησε ο εμβολιασμός δεκάδων χιλιάδων Μοσχοβιτών με το εμβόλιο «Sputnik V» χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των δοκιμών. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, στόχος τους είναι να εμβολιαστούν 40.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr