Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσοπέλαγα σε γκαζάδικο

Μεσοπέλαγα σε γκαζάδικο

Ευτυχώς που οι αρνητές της επιδημίας, και οσονούπω αρνητές των εμβολίων, δεν είναι υπερμεταδότες γιατί αλλιώς τώρα δεν θα είχε μείνει κανένας μας όρθιος

Με το που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, θα σπεύσω να το κάνω και μετά θα φύγω τρέχοντας να βρω τους φίλους μου με τη μπλούζα μου ακόμα ξεκούμπωτη και τη σύριγγα ακόμα καρφωμένη στο μπράτσο, σαν τον Τρότσκι στο σουρεάλ μονόπρακτο του Ντέιβιντ Άιβς, εκεί που συνέχισε να κυκλοφορεί και να προάγει την Επανάσταση με το τσεκούρι καρφωμένο κατακέφαλα, σα να μην τρέχει τίποτα. Μωρέ μπράβο αυτοσυγκέντρωση! Τεταρτοδιεθνιστική! Θα πουν οι άλλοι και θα ‘χουν δίκιο.

Αν ασκηθήκαμε σε κάτι όλους αυτούς τους μήνες ήταν στην αυτοσυγκέντρωση. Λίγο να χαλάρωνες, λίγο να αφηνόσουν, έπεφτες κατευθείαν στα σαγόνια του φόβου με συνέπειες που θα αργήσουν πολύ να μελετηθούν.

Από να φοβάμαι και να καρτερώ / κάλλιο περισκόπιο και τορπίλα. Το λέει με τον τρόπο του κι ο Νίκος Καββαδίας, μερικοί ωστόσο αρνούνται ότι βρισκόμαστε μεσοπέλαγα πάνω σε γκαζάδικο και κάνουν σα να πλατσουρίζουν στη μπανιέρα τους με το απολεπιστικό και τα παπάκια.

Ευτυχώς που οι αρνητές της επιδημίας, και οσονούπω αρνητές των εμβολίων, δεν είναι υπερμεταδότες γιατί αλλιώς τώρα δεν θα είχε μείνει κανένας μας όρθιος. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τ’ ακούνε , τ’ ακούμε όμως κι εμείς που ξέρουμε ότι μέχρι να εφευρεθούν τα εμβόλια, ο μέσος όρος ζωής στους ανθρώπους ήταν τα σαρανταπέντε χρόνια ενώ τώρα ογδονταπενταρήσαμε κι έχει δρόμο ακόμα.

Να με συγχωρείτε αλλά αυτό που μαστίζει όλους αυτούς δεν νομίζω ότι είναι η αμάθεια. Είναι ένα υψηλό, υψηλότατο φορτίο θυμού που αρνούμαι να μάθω τα πώς και τα γιατί του. Κι εγώ θυμώνω όταν φοβάμαι αλλά μου συμβαίνει και το ακριβώς ανάστροφο.

Να φοβάσαι τον θυμό σου, να μην μπορείς να τον μπουμπουνίσεις  μπας και προσβάλεις τον ανίατα, τον δομικά προσβεβλημένο, από τι αλήθεια; Ας το βρει μόνος του γιατρέ μου. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο, γι’ αυτό σηκώνω από τώρα το μανίκι και περνάω το σημείο με βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Ωχού και δεν με νοιάζει ποιας Εταιρείας θα είναι έργο και πώς τα συμφώνησε, πώς τα ντιλάρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τις υγείες μας, αδέλφια!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024