«Μια φορά και μία πόλη»: Τέχνη στις φτωχογειτονιές της Νότιας Αφρικής
Οι τοιχογραφίες του Falco One συχνά μοιάζουν με αναπαραστάσεις της άγριας ζωής της Νότιας Αφρικής και συνομιλούν με διάφορα στοιχεία των κτηρίων, όπως παράθυρα, λούκια και κλιματιστικά
Εδώ και 32 χρόνια, ο γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Falco One φέρνει ζωή και χρώμα στους δρόμους νοτιοαφρικανικών πόλεων.
Σε μοναχικούς τοίχους αφήνει τα σημάδια του, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της γκράφιτι σκηνής της πατρίδας του.
Οι τοιχογραφίες του συχνά μοιάζουν με αναπαραστάσεις της τοπικής άγριας ζωής και συνομιλούν με διάφορα στοιχεία των κτηρίων, όπως παράθυρα, λούκια και κλιματιστικά.
Εδώ και 20 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ το οποίο έχει βαφτίσει «Once Upon A Town», παραφράζοντας το «Once upon a time» (Μια φορά κι έναν καιρό).
Διασχίζει τη Νότια Αφρική ζωγραφίζοντας και μετατρέποντας φτωχογειτονιές σε υπαίθριες γκαλερί που προσελκύουν τουρίστες. Οι ελέφαντες είναι τα πιο συνήθη και αναγνωρίσιμα έργα του αλλά δεν περιορίζεται μόνον σε αυτούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: «Απειλή ασφάλειας» στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι – Αναφορές για «πτώση αεροσκάφους» και «έκρηξη»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
