Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα πράσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 πράσα, σε ροδέλες

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 ντομάτες, σε καρεδάκια

1 κ.σ. ζάχαρη

Για τη βινεγκρέτ πάπρικας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

1 κ.γ. μέλι

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. πάπρικα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανάβουμε το γκριλ στην πιο δυνατή ένταση και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με το λάδι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πράσα: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα καραμελωμένα πράσα και από πάνω το ψητό καλαμάρι.

Βινεγκρέτ: Σε ένα σέικερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι,  τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πάπρικα. Ανακινούμε και περιχύνουμε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο