Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζημιές

Ζημιές

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό που δεν πρόκρινε τη συγκάλυψη, τον συμψηφισμό και τη συναλλαγή.

Να πω την αμαρτία μου; Δεν το έγραψα διότι στην αρχή δεν το πίστεψα.

Δεν μπορούσα δηλαδή να δεχτώ ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μπορεί να πήγε στον Πρωθυπουργό και να του έκανε παράπονα ή να του ζήτησε τα ρέστα για όσα αποκαλύπτονται εναντίον πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δικαιοσύνη και τον Τύπο.

Και δεν το πίστεψα για τρεις λόγους.

Πρώτον, επειδή θεωρώ αδιανόητο να νομίζει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ότι η Δικαιοσύνη ή οι εφημερίδες ρωτούν τον Μητσοτάκη τι να κάνουν ή τι να δημοσιεύσουν για τον Παπαγγελόπουλο, τον Παππά ή τη Γεροβασίλη.

Μπορεί να νομίζει ότι έτσι γίνονται τα πράγματα κι έτσι να τα έκανε ο ίδιος αλλά μπορώ να τον διαβεβαιώσω με απόλυτα φιλική ειλικρίνεια ότι όχι μόνο δεν γίνονται έτσι αλλά ούτε πρέπει να γίνονται έτσι.

Δεύτερον, επειδή θεωρώ απίστευτο να παραπονιέται για διώξεις, λάσπη, βούρκο κ.λπ. κάποιος που προσπάθησε να βάλει τη γυναίκα του αντιπάλου του φυλακή.

«Πες του να μας δώσει τη Μαρέβα…» ζητούσε ο Παππάς.

Και κυρίως να διατυπώνει τα παράπονά του στον σύζυγο της γυναίκας που οι δικοί του είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια.

Τρίτον, επειδή θεωρώ ακατανόητο να πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στείλουν στο εδώλιο δέκα κορυφαίους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, ότι θα την πέφτουν στον Στουρνάρα και τη σύζυγό του Στουρνάρα, ότι θα διώκουν τον Παπασταύρου ή τον Σαμαρά, τον Μαρινάκη ή τον Αλαφούζο,  δημοσιογράφους και εκδότες, αλλά μετά θα φύγουν όρθιοι και από την πόρτα.

Αν το πίστευαν, κακώς το πίστευαν.

Αν δεν το πίστευαν, κακώς παραπονιούνται.

Εγώ αντιθέτως θεωρω ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό που δεν πρόκρινε τη συγκάλυψη, τον συμψηφισμό και τη συναλλαγή.

Και να τον συγχαρεί αν απέχει από κάθε απόπειρα κουκουλώματος.

Θα έπρεπε δηλαδή να είναι ευτυχής ο αρχηγός της αντιπολίτευσης που «όλα εδώ πληρώνονται» διότι είναι ευγενές χαρακτηριστικό της δημοκρατίας να μην κυκλοφορούν απλήρωτοι λογαριασμοί.

Αρκεί να εξοφλούνται με ευθυκρισία, διαφάνεια και νομιμότητα. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μόνο ζητούμενο.

Αντιλαμβανομαι φυσικά ότι ο λογαριασμός είναι βαρύς και βαραίνει όλο περισσότερο.

Αλλά γι’ αυτό δεν τους φταίει κανείς. Και σίγουρα δεν φταίει ο Μητσοτάκης, η κυβέρνηση, ο Σαμαράς, οι ακροδεξιοί, η Δικαιοσύνη ή ο Τύπος.

Διότι ακομη κι αν δεχτώ ότι κυκλοφορούν μεταξύ μας τζάμπα μάγκες, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ότι μπορεί να κυκλοφορούν και τζάμπα ζημιές.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024