Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ: Καταδικασμένοι να αποτύχουν όσοι αποκλείουν την Τουρκία από την Αν. Μεσόγειο

Ακάρ: Καταδικασμένοι να αποτύχουν όσοι αποκλείουν την Τουρκία από την Αν. Μεσόγειο

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκρινε πως οι δραστηριότητες της Άγκυρας σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο «βασίζονται πλήρως στα νόμιμα δικαιώματά της και στο Διεθνές Δίκαιο».

Παρά την απόπειρα αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο εκ μέρους της Άγκυρας, σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς επισήμανε πως όποιο σχέδιο για την εκμετάλλευση των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο αποκλείει την Τουρκία είναι «καταδικασμένο να αποτύχει», κάνοντας σαφή αναφορά στον αγωγό EastMed.

«Η Τουρκία, ως χώρα με τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της», τόνισε ο Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε από την Οργάνωση Τουρκικής Κληρονομιάς με έδρα την Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος υπουργός, μάλιστα, έκρινε πως οι δραστηριότητες της Άγκυρας σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο «βασίζονται πλήρως στα νόμιμα δικαιώματά της και στο Διεθνές Δίκαιο».

«Τα ενεργειακά πλάνα στην Ανατολική Μεσόγειο που αποκλείουν την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να επιτευχθούν μέσω διαλόγου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024