Την ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων της ΕΥΠ με την οποία ζητείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπεμφθεί ο διοικητής της Υπηρεσίας Παναγιώτης Κοντολέων γνωστοποίησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης μέσω ανάρτησής του στο facebook.

Να μην μεταφερθεί η ΔΗΠ στο ΓΕΕΘΑ

Στην ίδια ανακοίνωση, ο σύλλογος υπαλλήλων ζητάει επίσης την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης της βουλής με την οποία η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών μεταφέρεται από την ΕΥΠ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ.

«Αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν έχει όρια η προσωπική πολιτική ευθύνη του κ.Μητσοτάκη για την πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης.

Προσωπική πολιτική ευθύνη

Αναλυτικά η ανάρτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Αυτές τις κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν έχει όρια η προσωπική πολιτική ευθύνη του κ.Μητσοτάκη για την πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο σύλλογος υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, απαιτεί από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ, κ.Κοντολέοντα, λόγω ανεπάρκειας.

Έναν διοικητή, που για να τον διορίσει στη συγκεκριμένη θέση ο κ.Μητσοτάκης, καταστρατήγησε κάθε αρχή αξιοκρατίας που είχε θεσπιστεί στο ελληνικό κράτος.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι εθνικό καθήκον άμεσα να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, με ένα προσωπικό που πρέπει και να αποκατασταθεί αλλά και να παραμείνει αφοσιωμένο στα κρίσιμα καθήκοντά του».