Φανταστικά έργα τέχνης πάνω σε φρούτα και λαχανικά
Ιάπωνας σεφ και καλλιτέχνης δημιουργεί λεπτομερή έργα τέχνης πάνω σε φρούτα και λαχανικά.
Ένας Ιάπωνας σεφ και καλλιτέχνης συνδυάζει την αισθητική με τη γεύση, μετατρέποντας τις πρώτες ύλες του σε βρώσιμα έργα τέχνης.
Ο Τακεχίρο Κισιμότο εμπνέεται από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη της διακοσμητικής γαρνιτούρας (mukimono) και τη γλυπτική φρούτων της Ταϊλάνδης.
Η ταϊλανδέζικη τέχνη της γλυπτικής φρούτων αναπτύχθηκε αρχικά για να διακοσμήσει τα τραπέζια της βασιλικής οικογένειας. Η γιαπωνέζικη τέχνη mukimono έχει ηλικία εκατοντάδων ετών και προτείνει θεαματικές γαρνιτούρες.
Ο Κισιμότο έκανε μια ανάμειξη των δύο παραδόσεων, καλλιεργώντας το δικό του, υβριδικό στυλ. Χρησιμοποιώντας μια κοφτερή λεπίδα, σμιλεύει αβοκάντο, μήλα, καρότα, μπρόκολα και άλλα φρούτα και λαχανικά, μεταμορφώνοντάς τα άλλοτε σε λουλούδια και άλλοτε σε γεωμετρικά σχέδια που μοιάζουν βγαλμένα από τυπώματα γιαπωνέζικων υφασμάτων.
Κάθε δημιουργία μπορεί να απαιτεί πολλές ώρες από τον χρόνο του, αλλά όσο κοπιαστική κι αν είναι, όσο όμορφο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η διάρκεια ζωής της είναι εξαιρετικά εφήμερη, καθώς προορίζεται, ανελέητα, για κατανάλωση.
Δείτε τα βρώσιμα έργα τέχνης του Κισιμότο:
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα
- Σπίλμπεργκ, Ταραντίνο και οργή για τη Marvel – Τα τρέιλερ των εκατομμυρίων που νίκησαν στο Super Bowl
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναυδος ο Τζόκοβιτς με το ακροβατικό του Μαλίνιν στο καλλιτεχνικό πατινάζ (vid)
- Στα γαλανόλευκα ο εμβληματικός πίδακας Jet d’Eau – Η Γενεύη τιμά την ελληνική γλώσσα
- Κάθριν Ο’Χάρα: Από τι πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός του Μόνος Στο Σπίτι – Ιατρικό πόρισμα
- Αταλάντα – Κρεμονέζε 2-1: Παραμένει σε «τροχιά» Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
