Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : «Όργωσε» όλο το γήπεδο το «τανκ» του Θρύλου

Ολυμπιακός : «Όργωσε» όλο το γήπεδο το «τανκ» του Θρύλου

Ολυμπιακός : Η σπουδαία πρόκριση επί του ΠΑΟΚ και ο ρόλος του Καμαρά

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα θα διεκδικήσει και τον τίτλο του Κυπέλλου, στοχεύοντας φυσικά στο νταμπλ.

Οι πειραιώτες πήραν πανάξια την πρόκριση στον τελικό επικρατώντας τους ΠΑΟΚ με 2-0 στην χθεσινή ρεβάνς στο Καραϊσκάκη και θα κοντραριστούν με την ΑΕΚ για το τρόπαιο.

Η ομαδάρα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε και χθες επίδειξη δύναμης απέναντι στον δικέφαλο του Βορρά και μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ήρθε και το χθεσινό 2-0 για το Κύπελλο για να μην υπάρχει κανείς αμφισβητίας της ερυθρόλευκης ανωτερότητας.

Ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και όταν πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει.

Με μπροστάρη τον Μαντί Καμαρά το γήπεδο… έγειρε και ο Ολυμπιακός έβαλε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του, πιέζοντας για το γκολ της πρόκρισης.

Ο δυναμικός μέσος των πειραιωτών έκανε την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά στο δεύτερο μέρος και χωρίς υπερβολή «όργωσε» το γήπεδο.

Ήταν πανταχού παρών σε ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά παράλληλα ήταν και αυτός που έδωσε ώθηση στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Με συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας, με την επίτευξη γκολ αλλά και με μια ασίστ, ο Καμαρά έδειξε (ξανά) γιατί το όνομα του είναι σε περίοπτη θέση στις μεταγραφικές λίστες κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Πολύ απλά γιατί έχει βελτιωθεί τόσο πολύ, που κάνει τα πάντα και… συμφέρει.

Έτσι λοιπόν και στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο διεθνής μέσος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία των ερυθρόλευκων στο δεύτερο μέρος, διάστημα μάλιστα στο οποίο οι πειραιώες δεν έπαιζαν με την κλασική τους τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Κι όμως ο Καμαρά, έχοντας δίπλα του τον συγκλονιστικό Γκιγιέρμε, βρήκε τις δυνάμεις και την ενέργεια για να διαλύσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έχει τέτοια δυναμική στο παιχνίδι του κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σ’ ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου των ερυθρόλευκων, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Ρέντη.

Ο λόγος για τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά σε εξαιρετική κατάσταση.

Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει από τον περασμένο Ιούλιο ενώ δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την τρίμηνη διακοπή. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Σε ότι αφορά τώρα τις κινήσεις του προπονητή των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Πορτογάλος έπραξε σωστά με την αλλαγή πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ήταν προφανές πως ο Ολυμπιακός χρειάζονταν τον Φορτούνη και καθώς δεν υπήρχε Βαλμπουενά (έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού) και ορθώς έβγαλε τον Μπουχαλάκη.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν να κερδίσουν κάτι με την τριάδα στον άξονα (μια τριάδα που έχει βοηθήσει πολύ σε άλλα ματς) και ο Μαρτίνς το είδε.

Έβαλε στο μας τον Φορτούνη και αυτή η κίνηση βοήθησε τους πειραιώτες και έδωσε χώρους στον Καμαρά για να κινηθεί προς την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο Ολυμπιακός πήρε παραμάζωμα τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος και κατέκτησε δίκαια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Για τον Μασούρα τα έχουμε πει τόσες και τόσες φορές. Τόσο πολύτιμος για τον Ολυμπιακό.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024