Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φιλότεχνοι» πιγκουίνοι επισκέφθηκαν το Nelson Atkins Museum of Art

«Φιλότεχνοι» πιγκουίνοι επισκέφθηκαν το Nelson Atkins Museum of Art

Τα ιδρύματα στις ΗΠΑ είναι λόγω της πανδημίας κλειστά, αλλά εδώ και καιρό επετράπη σε ζώα από ζωολογικούς κήπους να περιπλανηθούν για λίγο έξω από τα κάγκελα

Τα ιδρύματα στις ΗΠΑ είναι λόγω της πανδημίας κλειστά, αλλά εδώ και καιρό επετράπη σε ζώα από ζωολογικούς κήπους να περιπλανηθούν για λίγο έξω από τα κάγκελα.

Ωστόσο, τα νέα από το Kansas City ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή: ο ζωολογικός κήπος της πόλης, το Kansas City Zoo, επέτρεψε σε τρεις πιγκουίνους Χούμπολτ να περιηγηθούν -κατόπιν συνεννόησης και προετοιμασίας- σε κάποιες αίθουσες του άδειου σήμερα Nelson Atkins Museum of Art.

Το βίντεο της περιήγησης που ετοίμασε το μουσείο δείχνει τα δίποδα να σταματούν για λίγο μπροστά σε έργα μαίτρ του Ιμπρεσιονισμού και του Μπαρόκ.

Δείτε το βίντεο

«Είμαστε τόσο ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας από τον ζωολογικό κήπο οι οποίοι έφεραν μαζί τους ξεχωριστούς φίλους και, στην πραγματικότητα, βλέπουμε πώς αυτοί αντιδρούν στην τέχνη» λέει στο βίντεο ο εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου Julián Zugazagoitia.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Randy Wisthoff εξήγησε ότι «την περίοδο του λουκέτου, στ’ αλήθεια λείπει στα ζώα μας το να έρχεται κόσμος και να τα βλέπει».

Σύμφωνα, πάντως, με τον διευθυντή του μουσείου, την προσοχή των πιγκουίνων τράβηξε κυρίως ο Καραβάτζο. Ιδιαιτέρως, όπως καταγράφηκε στο βίντεο, ένας από αυτούς κοίταζε με προσήλωση τον πίνακα «Ο άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής στην ερημιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024