To Animasyros και το Φεστιβάλ του Ανεσί στηρίζουν τους Ελληνες επαγγελματίες του animation
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται ψηφιακά, για να κάνει πραγματικότητα την 13η εκδοχή του.
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται ψηφιακά, για να κάνει πραγματικότητα την 13η εκδοχή του. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η Αγορά φέτος στην 6η διοργάνωσή της και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εγκαινιάζει μία νέα στρατηγική συνεργασία με την MIFA – Animation du Monde, αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανεσί, Γαλλία. Το τμήμα MIFA – Animation du Monde αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός στο χώρο του animation και «μεταφέρεται» σε μία ακόμα χώρα, επιλέγοντας το Animasyros και την Αγορά του, ένα σημαντικό και οργανικό κομμάτι του Φεστιβάλ που κάθε χρόνο διευρύνεται και εξελίσσεται.
Συγκεκριμένα, η Αγορά οργανώνει σε συνεργασία με την MIFA-Animation du Monde, ένα τετραήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (pitch coaching workshop) όπου οι συμμετέχοντες των επιλεγμένων πρότζεκτ στα pitch θα ετοιμαστούν αποτελεσματικά για να παρουσιάσουν το υπό ανάπτυξη έργο τους στο κοινό καθώς και σε μια διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του animation στο Pitching Forum στη Σύρο.
Ο νικητής του Pitching Forum Agora Animasyros θα είναι επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ Ανεσί 2021 και θα παρουσιάσει το πρότζεκτ του στο Mifa pitches (σε κοινό με πάνω από 200 επαγγελματίες του είδους), ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop.
Το Animation du Monde εργαστήριο, θα διευθύνει η Géraldine Baché, Head of Projects, Mifa και η παραγωγός Corinne Destombes του γαλλικού στούντιο animation, Folimage.
Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 26 Σεπτεμβρίου στη Σύρο στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Pitching Forum, και στις 27 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του καλύτερου pitch στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ.
H παραπάνω συνεργασία καθώς και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργανώνει η Αγορά (round tables, master classes, meetings, animation workshops) δίνει τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης, η απλά αγαπά αυτή την τέχνη, να διευρύνει το δίκτυο του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με decision makers και να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα.
Το κάλεσμα για συμμετοχές στο Animasyros+Agora 13 Pitching Forum & Mifa-Animation du monde Workshop: https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575
Τελική ημερομηνία υποβολής: 30 Ιουνίου 2020.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442