Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο σπουδαίες ταινίες στο Mega το βράδυ του Σαββάτου

Δύο σπουδαίες ταινίες στο Mega το βράδυ του Σαββάτου

Το Σάββατο, 22 Μαίου, στο Mega έχουν προγραμματίσει δύο πολύ σπουδαίες ταινίες: «Το 5ο Κύμα» και «Django ο τιμωρός»

Μοναδικές ταινίες, αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, πρώτες τηλεοπτικές προβολές και γενικά μια ζώνη αποκλειστικά για… κινηματογραφόφιλους υπόσχεται κάθε Σάββατο βράδυ το Mega.

Γι’ αυτό το Σάββατο, 22 Μαίου, στο Mega έχουν προγραμματίσει δύο πολύ σπουδαίες ταινίες: «Το 5ο Κύμα» και το «Django ο τιμωρός».

Βαθιά οικολογικά μηνύματα και ανησυχίες για το μέλλον του ταλαιπωρημένου πλανήτη μας σε συνδυασμό με τη θεαματική, α λα Χόλιγουντ, περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας «Το 5ο Κύμα» («The 5th wave», ΗΠΑ, 2016) του Τζέι Μπλέικσον, μέσω της οποίας συνεχίζονται οι μεγάλες σαββατιάτικες πρεμιέρες του Mega (στις 20.50).

Εδώ, το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της γης έχει καταστραφεί ανά κύματα προερχόμενα από εξωγήινες δυνάμεις που θέλουν τη γη ως αποικία τους. Και ενώ ένα πέμπτο κύμα αναμένεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια μιας κοπέλας (Κλόε Γκρέις Μόρετζ) που πρέπει, πάση θυσία, να βρει τον απαχθέντα αδελφό της… Την ίδια ημέρα (στις 23.00), ο Κουέντιν Ταραντίνο με το «Django ο τιμωρός» (ΗΠΑ, 2012, 165′) τιμά το γουέστερν, και δη το ευρωπαϊκό, αφηγούμενος μια κλασική ιστορία εκδίκησης: ένας μαύρος, πρώην σκλάβος (Τζέιμι Φοξ), αναζητεί τους ανθρώπους που του κατέστρεψαν τη ζωή.

Βοηθός του ένας ευρωπαίος κυνηγός επικηρυγμένων (Κριστόφ Βαλτς – Οσκαρ β’ ρόλου) και βασικός αντίπαλός του ένας μοχθηρός γαιοκτήμονας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο). Σαφής αναφορά στο σπαγγέτι γουέστερν «Django» (1966) του Σέρτζιο Κορμπούτσι, με τον πρωταγωνιστή του Φράνκο Νέρο να κάνει ένα πέρασμα από το φιλμ του Ταραντίνο που εδώ κέρδισε το δεύτερό του Οσκαρ σεναρίου.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024