Επίθεση με βιτριόλι – «Ο δράστης σε 4 χρόνια θα είναι έξω»
Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος, σχετικά με την υπόθεση της άτυχης 34χρονης που δέχτηκε επίθεση το πρωί της Τετάρτης με καυστικό υγρό
Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος, σχετικά με την υπόθεση της άτυχης 34χρονης που δέχτηκε επίθεση το πρωί της Τετάρτης με καυστικό υγρό.
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι επιθέσεις σαν και αυτήν, δεν τιμωρούνται με τη βαρύτητα που θα έπρεπε.
«Η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, τις χαρακτηρίζει ως βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ίδια ποινική μεταχείριση. Προβλέπεται ποινή καθείρξεως μέχρι 10 χρόνια».
Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πως δεν είναι γνωστό αν ο δράστης είναι γυναίκα ή άντρας, ενώ και το κίνητρο της υπόθεσης παραμένει άγνωστο.
Αναφερόμενος στην υφιστάμενη νομοθεσία, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως αν συλληφθεί τελικά ο δράστης δε θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά.
«Αν η αστυνομία τον συλλάβει, δεν θα μπορεί να κρατηθεί προσωρινά. Με την υφιστάμενη νομοθεσία σε αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί. Αν συλληφθεί, θα αφεθεί ελεύθερος».
Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην άτυχη κοπέλα και στη ζωή της που θα είναι διαφορετική από εδώ και πέρα, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας: «θλίβομαι που δυστυχώς ο νόμος το αντιμετωπίζει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Σε τέσσερα χρόνια πραγματική φυλακή θα είναι έξω».
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait

