Φρίκη προκαλούν οι επιθέσεις με καυστικό υγρό, καθώς πρόκειται για ενέργειες βαθιά εκδικητικές, αφού δεν έχουν σκοπό να σκοτώσουν το θύμα, αλλά να του προκαλέσουν φρικτούς πόνους και να το σημαδέψουν για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Κυριακόπουλο, πλαστικό χειρουργό και επιμελητή Α’ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το βιτριόλι είναι ένα έντονο καυστικό υγρό, που αντιδρά με το δέρμα μας και έχει εξώθερμη αντίδραση.

«Πέρα από τη χημική βλάβη υπάρχει και θερμική βλάβη. Έχει το μειονέκτημα ότι διεισδύει στο εσωτερικό των ιστών, οπότε η βλάβη η οποία βλέπουμε εμείς επιφανειακά, είναι η κορυφή του παγόβουνου» εξήγησε μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι αναλόγως με τον τρόπο που θα γίνει η έκθεση στον χημικό παράγοντα, μπορεί να κινδυνέψει η όραση, η αναπνευστική οδός.

«Είναι πολύ βασικό να καταλάβουμε ότι είναι μια μορφή ακρωτηριασμού. Ο ασθενής ποτέ του δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι αλλάζει το πρόσωπό του» εξηγεί.

Αναφερόμενος στην πλαστική χειρουργική και στην αποκατάσταση των βλάβεων, ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η λειτουργική αποκατάσταση ενώ η αισθητική αποκατάσταση έρχεται σε δεύτερη φάση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο