Αποκαλυπτική έρευνα: Ο κοροναϊός προκαλεί σύνδρομο σαν τη νόσο Kawasaki σε παιδιά
Νέα δεδομένα αναφορικά με τη νόσο Kawasaki και τα παιδιά αποκαλύπτει η DailyMail, η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για οκτώ παιδιά από το Μπέρμινγχαμ που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα
Νέα δεδομένα αναφορικά με τη νόσο Kawasaki και τα παιδιά αποκαλύπτει η DailyMail, η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για οκτώ παιδιά από το Μπέρμινγχαμ που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα.
Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα, η ερευνητική ομάδα βάσισε τη μελέτη της σε οκτώ παιδιά με μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη που νοσηλεύθηκαν με το σύνδρομο σε νοσοκομείο της βρετανικής πόλης.
Έξι από τα παιδιά αυτά χρειάστηκαν προσωρινή νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.
Και και οκτώ παιδιά είχαν πυρετό, πόνους στην κοιλιά, εμετούς και διάρροια, ενώ όλα βρέθηκαν αρνητικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο για τον κοροναϊό.
Ωστόσο, σε τεστ αντισωμάτων που δημιουργήθηκε στην Βρετανία αποκαλύφθηκε ότι οι ασθενείς είχαν μολυνθεί με κοροναϊό και παρήγαγαν αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.
Αυτό οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι είχαν προσβληθεί από τον φονικό ιό εβδομάδες νωρίτερα.
Βάσει των παραπάνω, το συμπέρασμά των ερευνητών είναι ότι το σύνδρομο συνιστά μία καθυστερημένη ανοσοποιητική αντίδραση στον κοροναϊό.
- Προβλέψεις σοκ για το πετρέλαιο – Μια ανάσα από τα 100 δολ.
- Ηράκλειο: Εργάτης έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι – Νοσηλεύεται στο «Βενιζέλειο»
- Σπουδαίος Πετρούνιας: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον «αρχοντα των κρίκων»
- «Μου έφαγαν 40.000 € , όλο μου το εφάπαξ» – Γνωστός Ηρακλειώτης εξομολογείται πως έπεσε θύμα απάτης Bitcoin
- Ξεκινούν τα play offs στην Α1 Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό
- Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης