Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η κορυφαία προπόνηση για γρήγορη απώλεια βάρους

Αυτή είναι η κορυφαία προπόνηση για γρήγορη απώλεια βάρους

Αν ψάχνατε έναν τρόπο να διευκολύνετε το αδυνάτισμά σας, μόλις τον βρήκατε

Ως γνωστόν, όλα τα είδη γυμναστικής ενισχύουν την ταχύτητα του μεταβολισμού και αυξάνουν την καύση θερμίδων. Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία συγκεκριμένη μέθοδος προπόνησης που αποδεδειγμένα μεγιστοποιεί τις καύσεις και αυτή δεν είναι άλλη από την καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, η οποία έχει γίνει διεθνώς διάσημη με τα αρχικά HIIT.

Η καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε την αερόβια ικανότητά σας, δηλαδή την «αντοχή» σας, με λιγότερο χρόνο ημερήσιας προπόνησης. Λόγου του υψηλότερου μέσου επιπέδου έντασης, οι θερμίδες που καίτε ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης αυτής είναι ιδιαίτερα αυξημένες ενώ η ταχύτητα του μεταβολισμού σας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο και έτσι συνεχίζετε να καίτε πολλές θερμίδες για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση. Πρόκειται για το λεγόμενο after burn effect ή – στα ελληνικά- τις «μετακαύσεις».

Ακολουθώντας μια προπόνηση HIIT 2-3 φορές την εβδομάδα, βελτιώνετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας, διατηρείτε τη μυϊκή μάζα σας και χάνετε ταχύτερα λίπος. Σε συνδυασμό μάλιστα με σωστή διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής, γίνεστε «fit» σε χρόνο-ρεκόρ.

Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί, να σας ενημερώσουμε ότι 20 λεπτά ΗΙΙΤ ισοδυναμούν με 60-90 λεπτά οποιουδήποτε άλλου καρδιοαναπνευστικού προγράμματος χαμηλής έντασης.

Δείτε ένα HIIT workout που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας χωρίς εξοπλισμό:

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024