Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο: Ο «Βρετανός Τσιόδρας», η ερωμένη και ο ανοιχτός γάμος

Σκάνδαλο: Ο «Βρετανός Τσιόδρας», η ερωμένη και ο ανοιχτός γάμος

Ο καθηγητής του Imperial College που συμβούλεψε την κυβέρνηση Τζόνσον να επιβάλει lockdown στη Βρετανία επέτρεψε στην ερωμένη του - η οποία είναι σε ανοιχτό γάμο - να παραβιάσει την καραντίνα και να τον επισκεφτεί.

Στο στόχαστρο των βρετανικών ΜΜΕ αλλά και των απλών πολιτών έχει βρεθεί ο Νικ Φέργκιουσον, σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον για την επιβολή του lockdown, μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με την παράνομη ερωμένη του.

Ο καθηγητής του Imperial College London που μαζί με συναδέλφους του συνέταξε μία έκθεση για τον κοροναϊό, η οποία έπεισε τον Βρετανό πρωθυπουργό να επιβάλει lockdown, παραβίασε ο ίδιος την καραντίνα, αφού δέχτηκε στο σπίτι του τουλάχιστον δύο φορές την 38χρονη ερωμένη του, Αντονία Στάατς.

Για τον λόγο αυτό, ο 51χρονος «Τσιόδρας της Βρετανίας» οδηγήθηκε σε παραίτηση με τα πυρά των πολιτών να στρέφονται τόσο εναντίον του όσο και ενάντια στη βρετανική κυβέρνηση.

Το παρασκήνιο της παράνομης σχέσης

Η Daily Mail αναφέρει ότι, τουλάχιστον δύο φορές, η Αντονία Στάατς ταξίδεψε στο Λονδίνο για να περάσει χρόνο με τον καθηγητή Φέργκιουσον.

Η πρώτη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ήταν στις 30 Μαρτίου με τον Βρετανό καθηγητή να εμφανίζεται την επόμενη ημέρα στο BBC – και ενώ η Στάατς ήταν στο σπίτι του – προτείνοντας την παραμονή σε ισχύ της καραντίνας μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνιο.

Η δεύτερη επίσκεψη της Στάατς ήταν στις 8 Απριλίου παρά το γεγονός, μάλιστα, όπως καταγγέλλεται ότι είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους της την ανησυχία της ότι ο σύζυγός της μπορεί να έχει συμπτώματα κοροναϊού.

Σε ανοιχτό γάμο η ερωμένη του επιδημιολόγου

Η 38χρονη Αντονία Στάατς είναι μητέρα δύο παιδιών, έχει αριστερές πεποιθήσεις και ως ακτιβίστρια αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα «Avaaz» που προωθεί ψηφίσματα ακτιβιστών, όπως η κλιματική αλλαγή.

Έχει ανοιχτό γάμο με τον ακαδημαϊκό σύζυγό της, τον 30χρονο Κρις. Μάλιστα, σε podcast στις 30 Μαρτίου η Στάατς δήλωνε ότι το lockdown εχει δημιουργήσει προβλήματα στον γάμο της.

Έτσι, η 38χρονη δεν είχε κανένα πρόβλημα να φύγει από το αξίας 1,9 εκατ. λιρών σπίτι της στο νότιο Λονδίνο για να επισκεφτεί τον Νιλ Φέργκιουσον.

Με τη σειρά του, ο Φέργκιουσον φέρεται να είναι χωρισμένος με τη γυναίκα του και πατέρας ενός παιδιού.

«Πονοκέφαλος» στη βρετανική κυβέρνηση

Το σκάνδαλο του Φέργκιουσον δεν έφερε μόνο τον ίδιο στη δίνη της δημοσιότητας, αλλά και τη βρετανική κυβέρνηση. Πολλοί επέκριναν την κυβέρνηση Τζόνσον για το γεγονός ότι πήρε συμβουλές για την επιβολή lockdown από κάποιον που παραβίασε ο ίδιος την καραντίνα.

Μάλιστα ο Φέργκιουσον φέρεται να δήλωσε ότι δεν ανησύχησε για το αν θα κολλήσει κοροναϊό από την ερωμένη του, αφού θεωρούσε ότι έχει αναπτύξει ανοσία από την αυτοαπομόνωσή του – κάτι που δημιούργησε πολλά ερωτήματα στους επικριτές του για τις επιστημονικές γνώσεις του επιδημιολόγου.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, χαρακτήρισε τον Φέργκιουσον «πολύ σημαντικό» επιστήμονα, αλλά υπογράμμισε ότι μετά τον σκάνδαλο δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβουλεύει την κυβέρνηση.

«Είναι εξωπραγματικό. Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του καθηγητή [να παραβιάσει το lockdown]. Πραγματικά δεν έχω λόγια – και αυτό δεν μου συμβαίνει συχνά. Οι κανόνες για την κοινωνική αποστασιοποίηση ισχύουν για όλους», είπε ο Χάνκοκ στο Sky News.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι την υπόθεση διαχειρίζεται η Αστυνομία, η οποία θα αποφασίσει αν θα επιβάλει πρόστιμο στον «Καθηγητή Lockdown», όπως τον αποκαλούν οι Βρετανοί.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι η συμπεριφορά του καθηγητή Φέργκιουσον είναι «απλά απογοητευτική», αλλά ότι δεν ερευνά πλέον την υπόθεση καθώς ο ίδιος αποδέχτηκε την ευθύνη.

Το Πανεπιστήμιο Imperial College πάντως συνεχίζει να υποστηρίζει τον Νιλ Φέργκιουσον.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024