Συνεχίζονται τα επαινετικά σχόλια για την Ελλάδα και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, από ξένα ΜΜΕ.

Σε δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Oberoesterreichische Nachrichten,το Σάββατο, επισημαίνεται: «Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετώπισαν καλά έως τώρα την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, δεν θα πίστευε κάποιος ότι θα βρισκόταν η Ελλάδα, η οποία πριν από χρόνια ήταν ακόμη οικονομικά «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης. Όμως τώρα είναι μία από τις πρωτοπόρες στον αγώνα κατά του κοροναϊού».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις οποίες η Αυστρία θέλει μελλοντικά να είναι σε συνεργασία και συντονισμό στην καταπολέμηση του κοροναϊού.

«Η Ελλάδα, με τα περίπου 10,7 εκατομμύρια κατοίκους είχε καταγράψει μέχρι χθες 2.463 κρούσματα κοροναϊού και 127 θανάτους από τη νόσο. Η χώρα, η οποία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων, βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, έχει εφαρμόσει δραστικά περιοριστικά μέτρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα, σημειώνοντας, ότι το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα στις 26 Φεβρουαρίου ήταν μια γυναίκα που είχε προηγουμένως βρεθεί στη Βόρεια Ιταλία, επισημαίνει πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη — «ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει πόλεμος εναντίον του κοροναϊού» — αντέδρασε αμέσως και ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.

Στις αρχές Μαρτίου ακολούθησε το κλείσιμο των σχολείων και η ματαίωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ αυτή την Πέμπτη ανακοινώθηκε η παράταση των ισχυόντων περιορισμών μέχρι τις 4 Μαΐου, αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι λόγω των περιορισμών, οι καθημερινές νέες λοιμώξεις περιορίστηκαν σε χαμηλό διψήφιο αριθμό.

Η Oberoesterreichische Nachrichten υπενθυμίζει πως η Αυστρία στηρίζει την Ελλάδα με 181 κοντέινερ για διαμονή και υγειονομικό εξοπλισμό για να περιοριστεί, όπως σημειώνει, ο κίνδυνος πιθανής εξάπλωσης του κοροναϊού σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο