Τα έργα του Banksy απέδειξαν ότι είναι «σταθερή αξία» ακόμη και σε καιρούς πανδημίας.

Τα έργα του Banksy απέδειξαν ότι είναι «σταθερή αξία» ακόμη και σε καιρούς πανδημίας.

Η διαδικτυακή δημοπρασία χαρακτικών του ανώνυμου καλλιτέχνη δρόμου από το Μπρίστολ την οποία διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος Sotheby’s στέφθηκε από απρόσμενη επιτυχία.

Ειδικότερα, η πρόσφατη δημοπρασία με έργα του Banksy απέφερε 1,1 εκατομμύρια λίρες ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 672.000 με 1 εκατομμύριο λίρες.

Από τα 25 έργα που προσφέρονταν, όλα πλην ενός βρήκαν αγοραστή.

Σχεδόν οι μισοί αγοραστές -για την ακρίβεια, το 47%- ήταν καινούργιοι στις δημοπρασίες που διοργανώνει ο θρυλικός οίκος Sotheby’s. Επιπλέον, το 30% από όσους έκαναν προσφορές ήταν κάτω των 40 χρονών!

Ανάμεσα στα έργα τα οποία προσφέρονταν ήταν δύο εκδοχές του «Girl With Baloon» (το μοτίβο το οποίο ήταν στον πίνακα που έγινε αυτομάτως λωρίδες μετά την κατακύρωσή του σε αγοραστή σε δημοπρασία του Sotheby’s του Λονδίνου, το 2018).

Η εκδοχή με ένα ροζ μπαλόνι πωλήθηκε αντί 375.000 λιρών ενώ η δεύτερη εκδοχή με ένα κόκκινο μπαλόνι πωλήθηκε αντί 106.250 λιρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία της συγκεκριμένης δημοπρασίας, θεωρείται από πολλούς ακόμα πιο σημαντική, υπογραμμίζοντας τον εντυπωσιακό αριθμό εκείνων που θέλησαν να αποκτήσουν ένα έργο του Banksy,  εν μέσω την παγκόσμιας κρίσης του κοροναϊού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr