Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εικόνες μιας Γυναίκας» : Η ζωγραφιά που έκαναν οι Beatles ενόσω βρίσκονταν σε «καραντίνα»

«Εικόνες μιας Γυναίκας» : Η ζωγραφιά που έκαναν οι Beatles ενόσω βρίσκονταν σε «καραντίνα»

«Εικόνες μιας Γυναίκας» (Images of a Woman): αυτός είναι ο τίτλος του έργου ζωγραφικής που έκαναν οι Beatles όταν είχαν βρεθεί σε περιοδεία στο Τόκιο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1966

«Εικόνες μιας Γυναίκας» (Images of a Woman): αυτός είναι ο τίτλος του έργου ζωγραφικής που έκαναν οι Beatles όταν είχαν βρεθεί σε περιοδεία στο Τόκιο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1966.

Η ζωγραφιά τους με ακουαρέλα και λάδι είναι το μόνο συλλογικό έργο ζωγραφικής των Beatles που υπάρχει και έχει πουληθεί σε δημοπρασία έναντι 155.250 δολαρίων.

Οι Beatles, όταν έφτασαν στο Τόκιο, μπήκαν σε κανονική «καραντίνα» στο ξενοδοχείο Χίλτον για τρεις νύχτες, προκειμένου να προστατευτούν από τις απειλές κατά της ζωής τους που είχαν δεχτεί.

Οι Beatles δούλευαν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι επάνω στο οποίο είχαν απλώσει ένα χαρτί, στο κέντρο του οποίου είχαν βάλει μια λάμπα και ο καθένας ζωγράφιζε σε μια πλευρά του χαρτιού.

Όταν τελείωσαν το έργο τους, αφαιρέθηκε το αμπαζούρ από το κέντρο του έργου, έμεινε ένας λευκός κύκλος, ένα κενό, στο οποίο υπέγραψαν και οι τέσσερις αντίστοιχα προς την πλευρά του χαρτιού που δούλεψαν.

Τα υλικά του έργου, χαρτί και χρώματα, τους τα προμήθευσε ο ιάπωνας προμότερ των συναυλιών Tats Nagashima, ο οποίος πρότεινε ο ολοκληρωμένος πίνακας να δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον πρόεδρο του τοπικού φιλανθρωπικού σωματείου Tetsusaburo Shimoyama.

Αργότερα, το 1989, αγοράστηκε από έναν ιάπωνα συλλέκτη, που τον κράτησε 20 χρόνια κάτω από το κρεβάτι του, προστατεύοντάς τον από την υγρασία στην Ιαπωνία.

Το Σεπτέμβριο του 2012 διατέθηκε προς πώληση μέσω των δημοπρασιών Philip Weiss στη Νέα Υόρκη και πωλήθηκε έναντι 155.250 δολαρίων.

(Πηγή πληροφοριών: elculture.gr)

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024