Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μένουμε σπίτι» και πάμε στα μουσεία από τον...καναπέ μας

«Μένουμε σπίτι» και πάμε στα μουσεία από τον…καναπέ μας

Εν έτει 2020 μπορούμε πλέον να βρούμε ταινίες, βιβλία μα ακόμα και… μουσεία διαθέσιμα online. Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ μας δίνει άπειρες δυνατότητες για να διευρύνουμε τις γνώσεις και την ψηφιακή μας κουλτούρα.

Η αυτό-απομόνωση και η επιλογή να ακολουθήσουμε την οδηγία «Μένουμε Σπίτι» σίγουρα είναι η καλύτερη κίνηση που επιλέξαμε. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμα και μέσα στο σπίτι και μάλιστα χρησιμοποιώντας μόνο το λάπτοπ/ Η/Υ ή ακόμα και το κινητό μας.

Εν έτει 2020 μπορούμε πλέον να βρούμε ταινίες, βιβλία μα ακόμα και… μουσεία διαθέσιμα online.
Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ μας δίνει άπειρες δυνατότητες για να διευρύνουμε τις γνώσεις και την ψηφιακή μας κουλτούρα.

Η πρώτη σας στάση για online περιηγήσεις είναι σίγουρα η πλατφόρμα Arts & Culture της Google όπου θα βρείτε περισσότερα από 1.200 καταχωρήσεις διεθνών οργανισμών.

Από εικονικές περιηγήσεις έως εικόνες υψηλής ευκρίνειας έργων από συλλογές, θα μπορούσατε να χαθείτε ώρες σε αυτή την ιστοσελίδα.

Το street view

Μπορείτε να αναζητήσετε καλλιτέχνες ή ιστορικές περιόδους τέχνης ή να δείτε μουσεία από μια συγκεκριμένη χώρα ή να περιηγηθείτε στην περιοχή σας στην προβολή χάρτη.

Εάν η κληρονομιά σας ταιριάζει περισσότερο, η Google διαθέτει επίσης μια σειρά από πολιτιστικούς ιστότοπους που μπορείτε να εξερευνήσετε στο διαδίκτυο μέσω του street view.

Μπορείτε να επιλέξετε από τοποθεσίες λίστας κάδων όπως το Stonehenge , το Machu Pichu , το Κολοσσαίο και τις Πυραμίδες.

Αν ψάχνετε για προβολές 360 μοιρών, η πλατφόρμα Arts & Culture ξεκίνησε πρόσφατα το έργο Heritage on the Edge, η οποία δίνει έμφαση σε πέντε περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Ο ιστότοπος και η συνοδευτική εφαρμογή περιλαμβάνουν χάρτες 2D και μοντέλα υψηλής ανάλυσης 3D καθώς και συνοδευτικά κείμενα με πληροφορίες σχετικά με τα υπό εξαφάνιση αξιοθέατα.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024