To παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για το «πάγωμα» των επιτάξεων χώρων για τα κλειστά κέντρα προσφύγων μετέφερε μέσω του MEGA ο δημοσιογράφος Γιάννης Χρηστάκος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που επί της ουσίας ανατρέπει τις αρχικές πληροφορίες για ενδοκυβερνητική «σύρραξη».

Συγκεκριμένα, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια κεντρική απόφαση και όχι προσωπική πρωτοβουλία του υπουργού.

Ο Γιάννης Χρηστάκος εξήγησε πως η απόφαση ελήφθη μετά από συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και αφού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για το πώς προχωρούν τα σχέδια για τη δημιουργία των ελεγχόμενων κέντρων.

Έτσι, δεδομένου ότι σε πολλές οριοθετημένες περιοχές θα χρειαστούν 10 με 15 μέρες για να μπουν οι μπουλντόζες, η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει τον χρόνο αυτό στη δυνατότητα για συζήτηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο όρος «πάγωμα» προκάλεσε ενόχληση στο Μαξίμου.

«Ούτε πήρε πίσω την απόφαση να οριοθετήσει περιοχές, ούτε πήρε πίσω την απόφαση να φτιάξει αυτά τα πέντε ελεγχόμενα κέντρα» ανέφερε ο Γιάννης Χρηστάκος.