Είναι στιγμές που μόνο η σιωπή μιλά. Ο χρόνος γυρίζει πίσω, τα μάτια καρφώνονται στο ηλεκτρονικό ταμπλό και το βίντεο έρχεται να θυμίσει την τραγωδία, αλλά και ότι 21 ψυχές δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα μας. Λιτό, αλλά συγκινητικό το τελετουργικό, για να τιμηθούν οι 21 νεκροί της «θύρας 7». Κι ήταν εκεί, στη σημερινή θύρα 7 (αλλιώς «Ω θαλάσσης»), σε ένα τεράστιο πανό, που κάλυπτε όλη την εξέδρα των οργανωμένων.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν από τα αποδυτήρια, αλλά δεν μπήκαν στις τέσσερις γραμμές. Πήγαν εκεί στη γωνία κι άφησαν από ένα λουλούδι, στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών. Λίγο μετά ακολούθησαν οι τρεις πρώην «ερυθρόλευκοι». Κάιλ Χάινς, Ντάνιελ Χάκετ και Γιάνις Στρέλνιεκς με λουλούδια στα χέρια, έδειξαν σεβασμό, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν.
Ακολούθησε το βίντεο, με την ιστορία που περνούσε μέσα από εικόνες και τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν ζέσταμα, έμειναν όρθιοι να παρακολουθούν το βίντεο. Το ίδιο κι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Ο Χίλιαρντ δεν κατάλαβε τι συνέβαινε, έκανε διατάσεις, αλλά αμέσως πήγε δίπλα του ο Κώστας Χατζηχρήστος, γυμναστής στη μοσχοβίτικη ομάδα και του εξήγησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πήγε δίπλα στον Χάκετ, ο οποίος ενημέρωσε τον Αμερικανό συμπαίκτη του για το τι συνέβη.
Ο κόσμος χειροκρότησε, η ιαχή «αδέρφια ζείτε» δόνησε το ΣΕΦ, για να ξεκινήσει το ζέσταμα. Περίπου 10 λεπτά μετά ο Βασίλης Σπανούλης με τα παιδιά του κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με πατερίτσες, ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, καταθέτοντας κι εκείνοι λουλούδια.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε ο Πανσερραϊκός που έβαλε φωτιά στα πλέι άουτ, παραμένοντας αήττητος για 4ο σερί παιχνίδι. Πάντως, παραμένει 13ος με 20 βαθμούς. Η Κηφισιά μείωσε με πέναλτι που έκανε ο Τσαούσης
LIVE: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Novibet. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Novibet για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από Novasports 2HD.
Σε δύσκολη θέση μπήκε η Athens Kallithea, η οποία «πέταξε» τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο «Ελ Πάσο» και βλέπει πλέον τον κίνδυνο του υποβιβασμού να μεγαλώνει. Νίκες για Ελλάς Σύρου και Αιγάλεω.