
ΚΚΕ: Η πολιτική του υπ. Εργασίας επιβραβεύεται από ΣΕΒ, ΔΝΤ και ΕΕ
Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σχολίασε το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί το συγκεκριμένο υπουργείο «εγκρίνεται» από τους εργοδότες, το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στην οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του, σχολίασε το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί το συγκεκριμένο υπουργείο «εγκρίνεται» από τους εργοδότες, το ΔΝΤ και την ΕΕ.
«Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε τυπικό χαρακτήρα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχει ήδη αξιολογηθεί, εγκριθεί και επιβραβευτεί από τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, έχει ήδη περάσει με άριστα τις εξετάσεις του ΔΝΤ, της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του.
Παράλληλα, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση βαθαίνει την επίθεση, αφού διατηρεί και επεκτείνει νόμους και κυβερνητικές διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που καθορίζουν και παγιώνουν τους μισθούς σε άθλια, χαμηλά επίπεδα, διαμορφώνουν νομοθετικά τον κατώτερο μισθό, δίνουν χώρο και παραπέρα κίνητρα, ώστε να δυναμώνει η εργοδοτική ασυδοσία, περιορίζουν δραστικά τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων με πληθώρα εξαιρέσεων και όρων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Κι όλα αυτά συνοδεύονται με καταστολή, με μέτρα ευθείας παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος».
«Το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, γιατί διατηρεί στην ουσία την κεντρική αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου, διορθώνοντας μόνο τα όποια νομικά κενά υπήρχαν και τον καθιστούσαν προβληματικό. Αποτελεί κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ενσωματώνει όλες τις μέχρι σήμερα ανατροπές σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι παραδίδει το ασφαλιστικό στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών, στο τζόγο και στις τράπεζες» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του: «Μόνη προοπτική για το λαό είναι η πάλη του για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές».
- ΠΑΟΚ: Βαρύ πρόστιμο στους παίκτες μετά την απώλεια της 2ης θέσης στη Super League
- «Στα έξι G πρέπει να γρυλίζεις» -Τα παρασκήνια της ταινίας Top Gun 40 χρόνια μετά
- Δίωξη για κακούργημα στον 44χρονο οδηγό για το τροχαίο στη Ρόδο
- Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2026: Διεκδικήστε έπαθλα 300.000 € από το Stelios Philanthropic Foundation
- Τσουκαλάς: Υπάρχουν σοβαρά εσωτερικά ζητήματα στη ΝΔ και δεν κρύβονται – Τρέμουν την επαναληπτική κάλπη
- Το σχόλιο του Λιάγκα για Akyla και Eurovision και η παρομοίωση με το… Final-4 της Euroleague (vid)
