Σε μήνυμά του στο Twitter,  ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η Σύνοδος του Βερολίνου είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον τερματισμό των μαχών στην Λιβύη και για πολιτική λύση

Θετικά βλέπει η Άγκυρα τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου κάνοντας σαφές ότι η χώρα θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν χαρακτήρισε σημαντική ευκαιρία για τον τερματισμό των μαχών στη Λιβύη και για πολιτική λύση, τα αποτελέσματα της Συνόδου του Βερολίνου.

Σε μήνυμά του στο Twitter,  ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η Σύνοδος του Βερολίνου είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον τερματισμό των μαχών στην Λιβύη και για πολιτική λύση.

«Η αποτελεσματική και ευέλικτη διπλωματία του Προέδρου μας έχει καταστήσει την Τουρκία σε ένα πρωταγωνιστή κλειδί της διαδικασίας. Η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική και ειρηνευτική πολιτική της στους πολέμους μέσω τρίτων (proxy war)», ανέφερε χωρίς όμως να υπάρξει κανένα σχόλιο για την απόφαση της Διάσκεψης που αφορά στο εμπάργκο πώλησης όπλων και στη μη στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη ξένων δυνάμεων.

Συγκρατημένος ο τουρκικός Τύπος

Στο μεταξύ ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζεται συγκρατημένος σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ με πρωτοσέλιδο τίτλο ‘Τραπέζι για Εκεχειρία’, σχολιάζει ότι συγκεκριμένο και καθαρό μήνυμα δεν βγήκε, το οποίο θα διασφαλίζει την εκεχειρία και ότι οι πλευρές δεν άλλαξαν τις θέσεις τους.

Η επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ με πρωτοσέλιδο τίτλο “Λύση δεν υπάρχει, υπάρχει σχέδιο” σχολιάζει ότι συμφώνησαν σε ένα περιεκτικό πλάνο, ωστόσο και πάλι έμεινε στον αέρα η μόνιμη εκεχειρία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr