Εκτενή συζήτηση για το προσφυγικό είχε ο πρωθυπουργός με τον Μαργαρίτη Σχοινά
Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη-μέλη.
Συζήτηση για ευρύ φάσμα θεμάτων είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.
Στο επίκεντρο το προσφυγικό
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη-μέλη.
Μιλώντας χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το σχεδιαζόμενο, νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού έως το τέλος του 2020, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας.
Επίσης τόνισε το ρόλο της νέας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής/συνοριοφυλακής, η οποία θα έχει πλέον δικούς τους πόρους και προσωπικό που θα φτάσουν – όπως είπε – τους 10.000 έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου.
- Ιράν: Εκκληση για «σοβαρές» διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ απευθύνει ο Βάντεφουλ
- Ιράν: Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Αιγύπτου, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο
- Ιράν: Ετοιμοι οι Χούθι να μπουν στον πόλεμο εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις
- Η μηνιγγίτιδα σκοτώνει πάνω από 250.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο – Το ένα τρίτο είναι παιδιά
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι η χώρα του θα μπορούσε να μη βοηθήσει άλλα μέλη του ΝΑΤΟ αν το χρειαστούν
- Ισραήλ: Νεκρός και τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν