Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Οι Αρχές μεριμνούν για την προστασία των υδάτινων πόρων από τις πυρκαγιές

Αυστραλία : Οι Αρχές μεριμνούν για την προστασία των υδάτινων πόρων από τις πυρκαγιές

Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επικεντρώνονται στην προστασία των υδάτινων πόρων από τις σφοδρές πυρκαγιές που μαίνονται γύρω από το Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας

Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επικεντρώνονται στην προστασία των υδάτινων πόρων από τις σφοδρές πυρκαγιές που μαίνονται γύρω από το Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Οι πυροσβέστες που μάχονται ενάντια στις πυρκαγιές επί εβδομάδες ωφελήθηκαν από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν η θερμοκρασία σημείωσε πτώση, όμως η ανάπαυλα αυτή δεν αναμένεται να διαρκέσει.

Η θερμοκρασία στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας προβλέπεται να πλησιάσει ξανά τους 40 βαθμούς Κελσίου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενισχύοντας τις πυρκαγιές κοντά στο Φράγμα Ουαραγκάμπα, το οποίο παρέχει νερό στο 80% των 5 εκατομμυρίων κατοίκων του Σίδνεϊ.

«Τις τελευταίες ημέρες μέχρι την ψυχρή αλλαγή οι πυρκαγιές αποτελούσαν πιθανή απειλή στην παροχή νερού και τα αποθέματά του, κυρίως στην Ουαραγκάμπα και τα Μπλε Όρη» επισήμανε αξιωματούχος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τους υδάτινους πόρους της Νέας Νότιας Ουαλίας, της WaterNSW.

«Με τις επερχόμενες πολύ ζεστές συνθήκες η κατάσταση από τις πυρκαγιές ενδέχεται να επιδεινωθεί και στα δύο αυτά μέτωπα και πιθανώς αλλού» πρόσθεσε.

Το Φράγμα Ουαραγκάμπα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϊ και σε αυτό συγκεντρώνεται το νερό που έρχεται από τα βουνά.

Η χωρητικότητά του έχει μειωθεί στο 44,8%, ενώ λιγότερα από τρία χρόνια πριν ήταν σχεδόν γεμάτο.

Παρά τις εκτεταμένες καταστροφές από τις πυρκαγιές, προς το παρόν το δίκτυο ύδρευσης του Σίδνεϊ δεν έχει υποστεί ζημιές, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Με περισσότερα από 40 φράγματα σε όλη την πολιτεία, η εταιρεία WaterNSW παρέχει τα δύο τρίτα του νερού στις εταιρείες ύδρευσης της πολιτείας, οι οποίες το καθαρίζουν και το επεξεργάζονται, για να προσφέρουν καθαρό, πόσιμο νερό στις πόλεις.

Μεγάλες ποσότητες στάχτης και αποκαΐδια ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα του νερού στα φράγματα, στην περίπτωση που μετά τις πυρκαγιές ακολουθήσουν έντονες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα δεν προβλέπονται βροχές για τη Νέα Νότια Ουαλία, και η WaterNSW έχει τοποθετήσει ήδη φίλτρα, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο αυτό.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024