Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εναλλακτική γέμιση γαλοπούλας με πλιγούρι

Εναλλακτική γέμιση γαλοπούλας με πλιγούρι

Συστατικό υλικό των παραδοσιακών μας συνταγών, το «σπασμένο» σιτάρι διεκδικεί το ρόλο του στο γιορτινό τραπέζι.

Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 15′ περίπου

Υλικά για μια γαλοπούλα 3-4 κιλών

200 γρ. συκωτάκια πουλιών

300 γρ. κιμά μοσχάρι

5 φέτες μπέικον

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 ml μαυροδάφνη

20 ml κονιάκ

200 γρ. πλιγούρι βρασμένο

150 γρ. κάστανα βρασμένα

50 γρ. σταφίδες μαύρες

10 ml γούστερ σος

50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

2 γρ. κανέλα

2 γρ. κόλιαντρο

1 ξινόμηλο τριμμένο

50 γρ. κρουτόν

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια. Σε μια κατσαρόλα με βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σοτάρουμε τον κιμά με τα συκωτάκια και το μπέικον. Μόλις πιουν όλα τα υγρά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το κονιάκ. Προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε 5′. Σβήνουμε τη φωτιά. Χοντροκόβουμε τα κάστανα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κρουτόν και το ξινόμηλο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Στο τέλος, βάζουμε τα κρουτόν μαζί με ξινόμηλο.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024