Τα προβλήματα και τα αιτήματα των ατόμων με αναπηρία
Για τα μεγάλα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρίες και τα αυτονόητα αιτήματά τους, σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων, Γρηγόρης Μούσιος
Για τα μεγάλα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρίες και τα αυτονόητα αιτήματά τους, σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων, Γρηγόρης Μούσιος, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.
«Είμαστε αποκλεισμένοι. Μπορεί να βλέπετε ράμπες στα πεζοδρόμια, αλλά δεν είναι κατάλληλες. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις. Γι’ αυτό δε βλέπετε να κυκλοφορούν έξω άτομα με αναπηρία. Θέλουμε την ισοτιμία, την πρόσβαση. Ζητάμε τα αυτονόητα, τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών» τονίζει ο κ. Μούσιος.
Αναφορικά με την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία από τους συμπολίτες τους, ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. «Ο κόσμος νομίζει ότι εάν σε ακουμπήσει θα πάθει κάτι. Δεν ξέρει πώς να σε αντιμετωπίσει. Υπάρχει προκατάληψη γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση» υπογραμμίζει.
Παρόλα αυτά, προσθέτει ότι «προσωπικά κυκλοφορώ χωρίς σύνοδο επίτηδες. Για να δω την ανταπόκριση. Και συναντώ πολύ θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο».
Τέλος, αναφέρεται σε μια σημαίνουσα δράση του οργανισμού του.
«Κάνουμε θεατρικά, άτομα με όλες τις αναπηρίες, με αμαξίδιο, χωρίς αλλά και άτομα χωρίς αναπηρία. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν έχουμε διαφορές» καταλήγει.
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ
- O 19χρονος γιος της Σάρον Στόουν αποκαλύπτεται – Χαλαρές στιγμές για τη μαμά, τον Κουίν και τον σκύλο
- Ουίπετ: Ο σκύλος που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια
- NBA: Με τριπλ-νταμπλ και νικητήριο καλάθι του Γιόκιτς οι Νάγκετς «πέρασαν» από το Φοίνιξ (vids)


