Κατά το βραδάκι της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το πρωθυπουργικό Gulfstream και αναχωρεί για τη Σανγκάη.
Μαζί του θα έχει τη σύζυγό του Μαρέβα, τους συμβούλους του Δ. Μητρόπουλο, Αλ. Πατέλη, Δ. Τσιόδρα, Κύρα Κάπη, τη διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (που όμως εγκαταλείπει το Μαξίμου για να τοποθετηθεί πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον), τον Αργ. Παπαστάθη από το γραφείο Τύπου και έναν αστυνομικό.
Θα πείτε μόνον ένας αστυνομικός; Ναι, κατά τον πρωθυπουργό, στην Κίνα πάει, δεν χρειάζονται περισσότεροι. Το άλλο που σίγουρα θα πείτε είναι πού είναι οι υπουργοί που τον συνοδεύουν;
Οι υπουργοί
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τα νέα ήθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι οι υπουργοί δεν θα ταξιδέψουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Θα πάνε με αεροσκάφος της γραμμής. Και μη νομίζετε ότι η πτήση είναι μικρή. Κάπου 11 ώρες, με μία διαφορά.
Το Gulfstream θα διανύσει την απόσταση non stop. Ετσι, μπορεί οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, ας πούμε ο Αργύρης Παπαστάθης, να απολαμβάνουν τις ανέσεις της πτήσης του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, όχι όμως και οι υπουργοί, όπως οι Λίνα Μενδώνη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Φραγκογιάννης, που θα ταξιδέψουν μαζί με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους με αεροπλάνο της γραμμής και μάλιστα στην οικονομική θέση.
Αναφέρω μόνο τις ανέσεις της πτήσης, όχι όμως και του φαγητού. Γιατί μπορεί το ταξίδι να είναι μεγάλο, αλλά ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προσφέρονται on board μόνον σαντουιτσάκια. Ενώ οι υπουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το φαγητό της αεροπορικής εταιρείας. Πάντως την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του θα είναι πίσω στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας