Μουσταλευριά
Κλασσική και αγαπημένη γεύση του Σεπτεμβρίου.
Προετοιμασία 25’, Αναμονή περίπου 30΄
Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό μούστος «κομμένος» (αυτό σημαίνει ότι είναι βρασμένος ώστε να καθαρίσει από ξένα σώματα και είναι διαυγής. Μούστο βρίσκουμε αυτή στις περισσότερες κάβες)
Κανέλα για το σερβίρισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτόχρωμο καστανό χρώμα. Προσοχή μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε τον μούστο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και συνεχώς μέχρι να κοχλάσει καλά και να πήξει η κρέμα μας, περίπου 20 λεπτά. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Ράφα: Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ απορρίπτει την κατάπαυση του πυρός – Συνεχίζει την επιχείρηση
- Η Miss USA παραιτείται από τον τίτλο για την ψυχική της υγεία – «Ώρα να γράψω το επόμενο κεφάλαιο»
- Ο Λιούις Χάμιλτον κάνει ένα «καυτό γύρο» στο Μαϊάμι με την Κένταλ Τζένερ ενώ εκείνη ουρλιάζει πως τον μισεί
- Ανατροπή στα Airbnb φέρνουν η συναυλία της Σουίφτ στην Ευρώπη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες
- Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ
- Καιρός: Χαλάει από τα μέσα της εβδομάδας – Έρχεται κακοκαιρία και νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης