Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ημασταν ανέτοιμοι για εξουσία»!

«Ημασταν ανέτοιμοι για εξουσία»!

Ο Στέλιος Κούλογλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λησμόνησαν όμως απαράδεκτα να μας πουν τι ακριβώς επακολούθησε με τα παραπάνω γιγαντιαία λάθη. Θα τους πούμε εμείς λοιπόν.

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ομολόγησε (κυνικά;) πριν από λίγες ημέρες το εξής ακατανόητο πράγμα:

Δηλαδή ότι ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που εκβίασε το 2014 τις πολιτικές εξελίξεις – μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας – και έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. Και συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλύτερο «να αφήσουμε τον Σαμαρά να κάνει όλη τη «βρώμική δουλειά»» (μέτρα λιτότητας, περικοπές συντάξεων κ.λπ.)!

Και ύστερα από λίγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ομολόγησε επίσης πως όταν ανέλαβαν την εξουσία δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία.

Ο Στέλιος Κούλογλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λησμόνησαν όμως απαράδεκτα να μας πουν τι ακριβώς επακολούθησε με τα παραπάνω γιγαντιαία λάθη. Θα τους πούμε εμείς λοιπόν.

Ακολούθησε μια διετής περίοδος, χωρίς να υπάρχει «ένας κυρίαρχος και εποικοδομητικός στόχος» (Χέρμπερτ Κρόλι)!

Ετσι μπήκαν σε ενεργοποίηση η δονκιχωτική διαπραγμάτευση του νάρκισσου Βαρουφάκη και η τυφλή σύγκρουση με τους ηγετικούς κύκλους της Ευρώπης, χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος συσχετισμός δυνάμεων [κάτι που είχε κατακρίνει και ο νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν, ο οποίος κατά τα άλλα ήταν σφοδρός επικριτής της γερμανικής πολιτικής («New York Times», «Mad as Hellas»)]!

Ακολούθησαν τα capital controls, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και η ραγδαία αύξηση της φτώχειας και των οικονομικών ανισοτήτων.

Ως απόρροια όλων των ανωτέρω η Ελλάδα έγινε «μια χώρα φαντασμάτων», χωρίς βεβαίως να αποενοχοποιούνται και οι προηγούμενες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις για τα πολλά δεινά τα οποία επέφεραν στον τόπο (όπως το «γέμισμα» του κρατικού μηχανισμού με τους κομματικούς στρατούς)!

Επιπλέον, οι παραπάνω ομολογίες «τύπου Κούλογλου και Τσακαλώτου» δεν θα έχουν καμία σημασία αν τα ηγετικά στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταματήσουν – ακόμα και σήμερα – να σερβίρουν στους πολίτες ψέματα και εικονικότητες για το τι πράγματι συνέβη το «σημαδεμένο» εκείνο έτος του 2015!

Οταν μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανίχνευαν ακόμα και τη δυνατότητα να τυπώσουν δραχμές στη Μόσχα!

Προετοιμάζοντας προφανώς την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χωρίς στοιχειωδώς να έχουν προετοιμάσει τον ελληνικό λαό!

Ωστόσο, μόλις προχθές ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μάς πληροφόρησε, ως οιονεί μεσαιωνικός μονάρχης που λογοδοτεί μόνο στον Θεό, ότι ίσως κάποια στιγμή να αισθανθεί την ανάγκη να τοποθετηθεί με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα του 2015.

Ισως στο αδιευκρίνιστο μέλλον!

Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατανοεί τι ακριβώς σημαίνει «λογοδοσία» και νομίζει απαράδεκτα ότι η Ελλάδα είναι ένα «τσιφλίκι» του.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι ομολογίες Κούλογλου και Τσακαλώτου όχι μόνο είναι ειλικρινείς, αλλά εμπεριέχουν, κατά τη γνώμη μου, και μια έντονη δόση κυνικότητας!

Ο Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024