Γαρίδες στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας και σουσάμι
Ενα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 9΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
4 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτουμε το σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με ρύζι jasmin.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα – Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία
- Διάστρεμμα ο Λαρεντζάκης, αμφίβολος για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
- ΕΕ και Ουάσιγκτον καταδικάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη και κατηγορούν τη Ρωσία
- Ο εκατομμυριούχος βιοχάκερ αποκάλυψε το γλυκό που τρώει για να ξεγελάσει τον θάνατο
- Τσίμπημα από αράχνη «μαύρη χήρα» δέχθηκε 35χρονος στη Λευκάδα
- LIVE: Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός