Ακούγεται περίεργο να απειλεί ο κ. Τσίπρας ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο με στόχο να μάθει ο ελληνικός λαός πώς στήθηκε ο «άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα … να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του»: αυτό που δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώντας τέσσερα χρόνια, πώς θα το καταφέρει σε μερικές συνεδριάσεις της επιτροπής;

Υπάρχει οπωσδήποτε «άθλιος μηχανισμός» που έστησε «σκάνδαλο φαρμάκων»: όταν το 2004 η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠαΣοΚ, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ήταν 2,1 δισ. ευρώ· όταν την παρέδωσε ξανά στο ΠαΣοΚ το 2009, την είχε υπερδιπλασιάσει, ήταν 5,1 δισ. Από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε η τρόικα ήταν ακριβώς ο εξορθολογισμός της δαπάνης αυτής, για τούτο ξαναγύρισε στα 2,1 δις. το 2014 και έκτοτε παραμένει σε αυτό το ύψος – που θα πει, η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε τη φαρμακευτική δαπάνη σε λογικά επίπεδα και προφανώς ζήτημα υπάρχει με την εκτόξευσή της επί κυβερνήσεων Καραμανλή, όταν υπούργευαν επί της Υγείας οι κκ Κακλαμάνης και Αβραμόπουλος.

Τι προέκυψε από την αθέμιτη παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου που, κατά τον κ. Τσίπρα, αποκάλυψε «τις πομπές» του «σκανδάλου των φαρμάκων»; Ότι ευθύνονται δύο πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί της περιόδου 2009-2014 κατά την οποία υποδιπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη! Διότι όλοι αυτοί εμπλέκονται υποτίθεται στο σκάνδαλο Novartis, που όμως έχει σχέση με τις πρακτικές της εταιρείας για να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά (και παγκοσμίως: στις ΗΠΑ ξεκίνησαν οι σχετικές έρευνες). Η Novartis για το μερίδιό της στην πίτα ενδιαφερόταν και ασκούσε προφανώς αθέμιτη επιρροή και σε πολιτικούς και σε γιατρούς – το μέγεθος της πίτας όμως ήταν καθαρά πολιτική απόφαση.

Ο κ. Τσίπρας συμμερίστηκε την ευθύνη για τις αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη («μόνος του τα έκανε; Δεν υπήρχε πρωθυπουργός;») και άρα συμπεραίνουμε ότι αυτό που κατάφεραν οι δυο τους από κοινού ήταν να κρύψουν τις καραμανλικές πομπές – στο πλαίσιο προφανώς της συνεργασίας του κ. Τσίπρα με τη «βαθιά Δεξιά» εντός (Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος) και εκτός (Καμμένος) της ΝΔ.

Θα διαρρήξει άραγε τους δεσμούς του με τη βαθιά Δεξιά ο κ. Τσίπρας και για τούτο απειλεί με αποκαλύψεις στην προανακριτική; Απίθανο φαίνεται γιατί έχουν αναπτυχθεί ισχυρότατοι δεσμοί και αλληλεξαρτήσεις που ίσως αποτελούν κίνδυνο για τον κ. Μητσοτάκη, όπως δείχνει και το γεγονός ότι έξι βουλευτές, πιθανότατα της ΝΔ, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν σύσταση  προανακριτικής για τον εκλεκτό φίλο των κκ. Παυλόπουλου, Καραμανλή, Τσίπρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr