Προετοιμασία 10’, Αναμονή 1 ώρα και 40’, Ψήσιμο 3’

Υλικά (για 2 σάντουιτς)

2 ατομικά ψωμάκια πολύσπορα ή άλλο ψωμί της επιλογής σας

100 γρ. φέτα τριμμένη

100 γρ. πανσέτα κομμένη σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

2 μέτριες ντομάτες σφιχτές

1/2 πράσινη πιπεριά

1/2 κόκκινο κρεμμύδι

1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο τσίλι φρέσκο (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Αλάτι

Διαδικασία

Για τη σάλτσα

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μικρά καρεδάκια, αφαιρώντας τα περισσότερα σπόρια. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30-40 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε, σε μικρά καρεδάκια επίσης, την πιπεριά και το κρεμμύδι.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται. Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

Για το σάντουιτς

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σοτάρουμε την πανσέτα ώστε να γίνει τραγανή. Τη σουρώνουμε από τα υγρά που θα βγάλει και το λάδι.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στα δύο. Απλώνουμε πρώτα σάλτσα, από πάνω μοιράζουμε την τριμμένη φέτα και από πάνω την τραγανιστή πανσέτα. Κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης